Johanna köögis: Ahjus küpsetatud portobello seened kitsejuustuga ehk sööme ennast jälle saledaks

33 kommentaari
Johanna köögis: Ahjus küpsetatud portobello seened  kitsejuustuga ehk sööme ennast jälle saledaks

  Ma ei tea küll, kuidas on lood teiega, aga mina tahan verivorste ja hapukapsaid näha täpselt aasta pärast. Jõulude ajal  unustan mina ära sellise asja nagu mõõdukas söömine ja nüüd on tulemus käes. Juba mitmendat päeva järjest nõuab mu kurnatud keha midagi kerget ja tervislikku ehk siis järgnev postitus ongi pühendatud mu kallile kehale:D Tehke seda sama!  

Ma ei tea küll, kuidas on lood teiega, aga mina tahan verivorste ja hapukapsaid näha täpselt aasta pärast. Jõulude ajal  unustan mina ära sellise asja nagu mõõdukas söömine ja nüüd on tulemus käes. Juba mitmendat päeva järjest nõuab mu kurnatud keha midagi kerget ja tervislikku ehk siis järgnev postitus ongi pühendatud mu kallile kehale:D Tehke seda sama!

 

Hiiglaslikud portobello seened koos kitsejuustuga 

Kogus: 2-le

Kalorid: umbes 250 kilokalorit

Tulemus: On oht, et peokleit jääb sulle suureks:D

Muusikasoovitus: Mohammed Rafi “Jaan Pehechaan Ho”

Mida läheb vaja:

2 suurt portobello seent (minu ühe seene läbimõõt oli 12 cm)

Täidis:

1 šalottsibul

4 küüslauguküünt

Vastavalt maitsele peterselli, tilli, basiilikut, tüümiani, tšillipipart, soola ja musta pipart

1  tomat

6 musta oliivi

oliiviõli 

Katteks:

75-100 g kitsejuustu (juustuga ma ei koonerdaks mitte kunagi)

Garneeringuks:

rosé pipart, kreeka pähkleid ja palsamikreemi

Kuidas teha:

Selle retsepti puhul on taaskord kõige tüütum hakkimine, aga kõik muu on lihtsamast lihtsam. Kõigepealt puhasta seened ja eemalda seenejalad. Aja pannil oliiviõli kuumaks ja prae tükeldatud sibulad (sinu soolased pisarad annavad toidule ainult võlu juurde;), küüslauk ja seenejalad läbi. Maitsesta segu maitseainetega ja lõpus lisa juurde tomativiilud ja oliivid. Jaota täidis võrdelt seentele ja kõige peale tõsta kitsejuustu. Küpseta seeni 225 kraadises ahjus umbes 10-12 minutit ja naudi soojalt.

 

Soovitus aastavahetuse snäkilauale!

  • Sinihallitusjuustuga täidetud šampinjonid koos punase veiniga
  • Kergelt roosaks praetud hiidkrevetid koos vahuveiniga

 

Meeleolukat aastavahetust ja inspireerivat uut aastat!

Johanna