Johanna köögis: Argipäeva lõhepasta 10 minutiga

48 kommentaari
Johanna köögis: Argipäeva lõhepasta 10 minutiga

Täna jagan ma teiega retsepti, mis valmib imekiirelt ja sobib ideaalselt neile, kes ei jõua või ei viitsi peale pikka päeva enam köögis vaaritada, aga siiski soovivad õhtusöögiks midagi tervislikku ja maitsvat ehk siit minu suurepärane lõhepasta Teile.  

Täna jagan ma teiega retsepti, mis valmib imekiirelt ja sobib ideaalselt neile, kes ei jõua või ei viitsi peale pikka päeva enam köögis vaaritada, aga siiski soovivad õhtusöögiks midagi tervislikku ja maitsvat ehk siit minu suurepärane lõhepasta Teile.

Tulemus: Suurepärane kõhutäis kõigest 10 minutiga ja pesemiseks ainult üks pott

Muusikasoovitus: Florence and The Machine „Cosmic Love“

Kogus: 2 portsjonit

Kalorid: 1 portsjon annab umbes 600 kilokalorit

Vaja läheb:

150 g penne pastat

umbes 40 ml pastakeeduvett

150 g maitserohelisega toorjuustu

100 g külmsuitsu lõhefileed

väiksem kimp tilli

veidi värskelt pressitud sidrunimahla

3-4 spl kappareid

2 tl sinepit

Kõrvale ciabattat ja pokaal valget veini.

Mõõda potti 1,5 l vett ja aja vesi keema ning lahusta selles umbes 15 g soola. Lisa pasta korraga keevale veele ja keeda kaaneta potis minut vähem kui pakil kirjas. Minul kulus selleks täpselt 10 minutit ja tulemus, mida soovime on al dente ehk kui hammustame pastat, siis võiks sellele jääda valge rant. Kurna pasta, aga hoia natuke vähem kui pool klaasi umbes 50 ml pastakeeduvett alles. Nüüd pole midagi muud, kui vala pasta tagasi potti, lisa keeduvesi ja toorjuust ning sega kuni toorjuust on mõnusasti ära sulanud. Kui see on tehtud, lisa lõhe, till, veidi sidrunimahla, sinepit ja kappareid ning sega kõik kokku. Serveeri koheselt ja naudi!

Mina sõin kõrvale ka ciabattat päikesekuivatatud tomatitega. Selleks piserda ciabatta viilud üle oliivõliga ja küpseta neid 225-kraadises ahjus 6-8 minutit, hiljem hõõru need küüslauguga üle. Mmm, milline mõnus kõhutäis!

Hea pasta kuldreeglid:

  • Pastat ei tasu mitte kunagi üle keeta, kuna siis kaovad sellest vajalikud vitamiinid ja lisaks sellele muutub maitse vesiseks
  • Pasta ei armasta ootamist, nii et laud olgu kaetud ja näljased sööjad olemas
  • Pasta lisa alati keevale veele ja ära kunagi loputa pastat 
  • 100 g pasta kohta võta vähemalt 1 liiter vett ja 10 g soola

 

Magustoidusoovitus:

Naistepäevaks soovitan magustoiduks šokolaadifondüüd maasikatega. Selleks läheb vaja 200 g šokolaadi, 100 g vahukoort, maitsestamiseks umbes 4 cl brändit ja loomulikult maasikaid:)

Johanna