Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: Caesari salat kanaga

Tänases postituses jagan ma teiega oma kalli ema Caesari salati retsepti. Originaalist on see looming küll veidi kõrvale kaldunud, aga mis see salati tegemine muud ole, kui üks suur improviseerimine.

Tänases postituses jagan ma teiega oma kalli ema Caesari salati retsepti. Originaalist on see looming küll veidi kõrvale kaldunud, aga mis see salati tegemine muud ole, kui üks suur improviseerimine.

Kogus: 3-le

Kalorid: 1 portsjon annab umbes 550 kilokalorit

Muusikasoovitus: Hedvig Hanson "Tants kestab veel"

 

Vaja läheb:

9 kirsstomatit

pool hiina kapsast

Parmesani juustu

Salatikaste:

180 g maitsestamata jogurtit

3 tl sinepit (maheda maitsega)

1,5 tl pestot

1spl majoneesi

veidi soola

Kanafilee mee ja sinepiga:

u 270 g kanafileed

veidi oliiviõli

0,5 spl mett

1 tl sinepit

Krutoonid:

3-4 viilu röstsaia

oliiviõli

1 küüslauguküüs

veidi maitserohelist (peterselli)

meresoola

 

Kuidas teha:

Krutoonid

Kõigepealt sega omavahel kokku oliiviõli, purustatud küüslauk, hakitud maitseroheline ja meresool. Seejärel eemalda saialt koorik, lõika neist umbes 1 cm suurused kuubikud ja lõpuks nirista neile peale oliiviõlisegu. Aseta saiakuubikud küpsetuspaberile ja küpseta neid 175 kraadi juures umbes 15 minutit või kuni kuubikud on võtnud kuldse värvi. Lase kuubikutel täielikult maha jahtuda.

Salatikaste

Lisa jogurti hulka teised komponendid (sinep, pesto, majonees), sega koostisained omavahel korralikult läbi ja vajadusel maitsesta soolaga.

Kanafilee mee ja sinepiga

Sega suuremas kausis kokku oliiviõli, mesi ja sinep. Tõsta kanafileed kastme sisse ja lase neil seal umbes 30 minutit maitsestuda. Prae kanafileed mõlemalt poolelt kuldseks ning maitsesta soola ja pipraga. Valmis kanafileed lõika ribadeks.

Kokkupanek

Rebi salatilehed taldrikule, kalla peale salatikaste ning sega need omavahel läbi. Seejärel poolita kirsstomatid, maitsesta need soola ja pipraga ning lisa salatilehtede hulka. Viimasena tõsta taldrikule kanafilee ribad, saiakuubikud ning Parmesani juustu laastud.

 

Head isu!

Johanna

 

 


[gallery ids="1994789,1994799,1994808,1994817,1994826,1994835,1994847,1994857"]