Johanna köögis: Eksootiline salat soja-seesami kanafileega ehk tõeline vitamiinipomm

39 kommentaari
Johanna köögis: Eksootiline salat soja-seesami kanafileega ehk tõeline vitamiinipomm

Tänase lihtsa ja tervisliku salatiga on garanteeritud eksootiline maitseelamus, vitamiine täis keha ja hea enesetunne. Salat on nii kaunis, et juba ainult silmadega saab söönuks:D

Tänase lihtsa ja tervisliku salatiga on garanteeritud eksootiline maitseelamus, vitamiine täis keha ja hea enesetunne. Salat on nii kaunis, et juba ainult silmadega saab söönuks:D

 

 

 

Tulemus: Tegid just oma kehale pai:)

Kogus: 2-3 inimest

Kalorid: ERROR!!! Võid südamerahuga endale ka teise portsu salatit ette tõsta:)

Muusikasoovitus: Vitamiinide üledoos muudab ülemeelikuks ehk tänaseks lauluks Tom Jones “Sex Bomb”

Eksootiline salat soja-seesami kanafileega

Vaja läheb:

1 pakk Talleggi soja-seesami kanafileed

1 küps avokaado

1 küps mango

1 granaatõun

1 pakk salatilehtede segu (kõik ei kulu ära, nii et saad ka homme maiustada maitsva salatiga)

Peotäis pähkli-rosina segu

Kaste:

2 spl neitsioliiviõli

2 spl palsamiäädikat

2-3 spl värskelt pressitud apelsinimahla

1 tl sidrunimahla

1 tl vedelat mett

Vastavalt maitsele soola ja pipart

Kuidas teha:

Selle toidu puhul on kõik lihtsamast lihtsam. Kõigepealt pane ahju kanafilee. Mina läksin seekord lihtsama vastupanu teed ja ostsin juba valmis marinaadis kanafilee (soja-seesami marinaad lisab sellele salatile täpselt parajalt vürtsi juurde), aga tulevikus võtame kindlasti ette ka ise marinaadi tegemise, kuna see pole üldse keeruline. Kana küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit. Samal ajal viiluta puuviljad ja valmista salatikaste. 

Salatikastme jaoks võta peotäis või natuke vähem mangoviile ja püreesta need. Lisa sinna hulka 2 spl ekstra neitsioliiviõli, 2 spl palsamiäädikat, 1 tl sidrunimahla, 2-3 spl apelsinimahla (värskelt pressitud oleks ideaalne), 1 tl mett, vastavalt maitsele soola, pipart ja sega hoolikalt läbi. Kastet jääb üle ja see seisab umbes nädal aega külmkapis kinnises purgis. Nüüd pole midagi muud, kui sega osa salatikastet kergelt kokku salatilehtedega (üks sööja = umbes 2 peotäit salatilehti). Tõsta need taldrikule, lisa mango- ja avokaadoviilud, granaatõunaseemned, pähklid ja rosinad. Nirista peale veidi salatikastet ja kõige peale aseta  suupärasteks tükkideks lõigatud kana.

Mina valisin (jahtisin) oma õiget avokaadot ja mangot poes pea pool tundi:D, aga kätte ma nad sain. Kui sõrmega vajutada, siis avokaado peaks kergelt vetruma, aga ettevaatust seest mädanenud avokaadodega. Kõige parema tulemuseni jõuad vaatlemise ja kompimise teel. Seest peaks avokaado  olema pehme ja õrnroheline. Mango puhul on asi täpselt samamoodi. Vali silmadega ilus ja terve (ilma plekkideta) vili. Võta kätte ja vaata, kas see annab vajutades veidi järele. Kui sa pole veel päris kindel, siis nuusuta mango tüveotsa, sealt peaks tulema magusat lõhna.

Nipp!

  • Avokaado läheb õhu käes kiiresti pruuniks. Selle vältimiseks nirista avokaadole peale veidi sidrunimahla.
  • Avokaado küpsemist saad kiirendada, kui paned selle banaani või õuna kõrvale.
  • Toorest mangot hoia toatemperatuuril, kuni see küpseb
  • Allesjäänud avokaadost tee endale üks mõnus näomask. Eriti sobib see kuivale nahale. Purusta avokaado ühtlaseks massiks, lisa 1spl vedelat mett, 1 tl sidrunimahla ja sega need ühtlaseks massiks. Kanna valmis segu näole ja kaela piirkonda ning hoia seda peal umbes 15 minutit. Loputa sooja veega ja imetle oma kaunist näonahka:D

 

Head nautimist!

Johanna