Johanna köögis: hõrk banaanileib

Johanna köögis: hõrk banaanileib

Banaanileib on küll selline maius, mis kaob minu perelaualt kõige kiiremini. Selle retseptiga on garanteeritud hõrk, mahlane ja mõnusalt magus leib, mis sobib ideaalselt hommikukohvi kõrvale. Seda küpsetist sa lihtsalt pead proovima.

Banaanileib on küll selline maius, mis kaob minu perelaualt kõige kiiremini. Selle retseptiga on garanteeritud hõrk, mahlane ja mõnusalt magus leib, mis sobib ideaalselt hommikukohvi kõrvale. Seda küpsetist sa lihtsalt pead proovima.

Tulemus: leib, mis paneb sind kiisu kombel nurru lööma

Kogus: üks suur ja kohev päts banaanileiba

Kalorid: üks viil 250 kilokalorit

Muusikasoovitus: Lorde “Tennis Court”

 

Vaja läheb:

100 g šokolaadinööpe

4 banaani

2 muna

80 g võid

50 g hapukoort 

130 g suhkrut

180 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

1,5 tl kaneeli

1,5 tl vaniljesuhkur

 

Kuidas teha:

Kõigepealt  määri vorm võiga ja raputa üle jahuga või vooderda vorm lihtsalt küpsetuspaberiga. Seejärel sulata või, lisa suhkur, banaanipüree, hapukoor ja  kergelt lahti klopitud munad. Sega teises kausis kokku jahu,  küpsetuspulber, kaneel, vaniljesuhkur ja  sool ning lisa see siis banaani-muna segu hulka. Puista helde käega juurde ka šokolaadinööpe ja sega tainas ütlaseks. NB! Ära üle sega ehk lõpeta segamine kohe, kui ained on omavahel segunenud. Valmis tainas vala ettevalmistatud vormi ja küpseta banaanileiba 180-kraadises ahjus umbes  40-60 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Minul oli savist  leivavorm ja  banaanikeeks sai valmis tunniga, aga kõik oleneb vormist, nii et käi vahepeal leivakest torkimas.

Tasub proovida:

Banaanileiva sisse võib lisada ka rosinaid, pähkleid, espresso’t, rummi, ehk siin on sul võimalus taaskord katsetada ja leida just enda jaoks see kõige sobivam kooslus.

 

Johanna