Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: imeline maasikakook

Maasikahooaeg on käes ja seda tuleb kuidagi tähistada. Oma tänases postituses jagangi ma sinuga üht maasikakoogi retsepti, mis maitseb jumalikult ja valmib imekiirelt. Eriti hästi maitseb see kook  pärast väsitavat päeva rannas.

Maasikahooaeg on käes ja seda tuleb kuidagi tähistada. Oma tänases postituses jagangi ma sinuga üht maasikakoogi retsepti, mis maitseb jumalikult ja valmib imekiirelt. Eriti hästi maitseb see kook  pärast väsitavat päeva rannas.

Kogus: 10 kuni 12 koogilõiku

Kalorid: 1 koogitükk annab umbes 350 kilokalorit

Muusikasoovitus: Peter Paul and Mary "Early in the Morning"

Tulemus: Sa oled teiste silmis tõeline supernaine:) Kust küll leiad sa selleks kõigeks aja?

 

Vaja läheb:

200 g küpsiseid (Selga šokolaadiküpsised või Digestive küpsised)

100 g võid

400 g toorjuustu

400 g vahukoort

200 g suhkrut

30 g želatiini

Umbes 300 g maasikaid

 

Kaunistuseks:

Maasikaid

 

Kuidas teha:

Kõigepealt paisuta želatiin vees (30 g želatiini kohta võtan umbes 100 g vett ja pärast sulatamist olen tavaliselt lisanud veel natuke juurde külma vett, et saavutada sama temperatuur, mis kreemilgi).  Seejärel purusta küpsised, sega need sulavõiga ja suru segu kõvasti vormi põhja (24-26 cm läbimõõduga). Tõsta vorm seniks külma, kuni valmistad katet.

Nüüd hõõru toasoe toorjuust koos suhkruga pehmeks, lisa sinna hulka juba eelnevalt vahustatud vahukoor ja kui see on tehtud, nirista juurde ka jahutatud želatiin, samal ajal segades. Kõige viimasena lisa  kreemi hulka tükeldatud maasikad ja vala valmis segu küpsisepõhjale. Hoia kooki vähemalt 4 tundi külmas ja enne serveerimist kaunista maasikatega. NB! Kui soovid kooki muuta veel maitsvamaks, siis valmista sinna peale ka šokolaadiglasuur (100 g tumedat šokolaadi ja 50 g vahukoort).

 

Kauneid suveõhtuid!

Johanna

[gallery ids="2010991,2011000,2011007,2011016,2011025"]