Johanna köögis: kreemitorud šokohoolikutele

55 kommentaari
Johanna köögis: kreemitorud šokohoolikutele

Hei, kallis Lugeja! Meie tänase postituse peakangelasteks on kreemitorud. Hoiatus kõigile kaalujälgijatele! Tegemist on tõelise šokolaadihõrgutisega ja tervislikust vahepalast on asi kaugel.

Meie tänase postituse peakangelasteks on kreemitorud. Hoiatus kõigile kaalujälgijatele! Tegemist on tõelise šokolaadihõrgutisega ja tervislikust vahepalast on asi kaugel.

 

Kogus: 10 torukest

Kalorid: 1 toruke annab umbes 200 kilokalorit

Vormid: Minul selliseid koonusekujulisi metallist vorme pole, kuid ega sellepärast siis asjad tegemata jää. Koonuseid saab ka ise väga lihtsalt valmistada. Selleks on sul vaja  ühekordseid süldivorme, mis tuleb lihtsalt koonusekujuliseks keerata või väga tugevat fooliumit (õhem kleepub lehttaina külge).

Muusikasoovitu: Primal Scream “Goodbye Johnny”

 

Vaja läheb:

umbes 300 g lehttainast

150 g valget šokolaadi

50 g rõõska koort

200 g kohupiima

1 muna

peotäis jõhvikaid

tuhksuhkrut

 

Kuidas teha:

Kõigepealt rulli lehttainas lahti umbes 3 mm paksuseks ja lõika sellest välja 2 cm laiused ja umbes 60 cm pikkused ribad. Määri ribad muna või veega üle ja alusta keerutamist koonuse peenemast otsast. Taina servad peavad jääma üksteise peale ja küpsetusplaadile aseta koonused nii, et riba algus ja lõpp jääks allapoole, nii ei keerdu torukesed küpsetamise ajal lahti. Enne ahjupanekut  määri torukesed lahtiklopitud munaga üle, raputa peale suhkrut ja küpseta neid siis 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni need on kuldpruunid. Valmis torukesed, eemalda koonuse ümbert ja lase neil siis maha jahtuda.

Täidis torudele:

Mina täitsin seekord torukesed vahustatud ganache`ga (šokolaadi-vahukoore kreem – toim), mille hulka segasin sisse ka kohupiimakreemi. Kellele rammus kreem pole mokkamööda, soovitan torukesed täita vana hea kohupiima-vahukoorekreemiga.

Šokolaadikreemi jaoks pane šokolaaditükid ja vahukoor vesivannile ja sulata need. Ära lase koorel keema minna ja ära unusta segamist. Kui see on tehtud, lase kreemil täielikult  maha jahtuda ja alles siis vahusta segu nii 3 minutit (vahukoor pikka vahustamist ei taha). Peale seda,  lisa sinna hulka kohupiim, sega läbi ning aseta see siis külma. Kreem peaks olema pritsimiseks valmis nii 15 minutiga. Täida pritskott valmis kreemiga ja alusta torukeste täitmist. Mina panin torukeste sisse ka jõhvikaid, et maitseid ikka tasakaalu viia. 

Kohupiima-vahukoorekreemi puhul võta umbes 200 g kohupiima, 100 g vahukoort ja 30-40 g suhkrut. Enne serveerimist raputa torukesed üle tuhksuhkruga.

 

Johanna