Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: laisa inimese krevetikokteil

Olen juba mõnda aega olnud lummatud seriaalist "Mad Men", nii et ei maksa siis imestada, et minu tänases postituses on teemaks just krevetikokteil. Kes pole veel seda seriaali näinud, siis soovitan tungivalt!

Olen juba mõnda aega olnud lummatud seriaalist "Mad Men", nii et ei maksa siis imestada, et minu tänases postituses on teemaks just krevetikokteil. Kes pole veel seda seriaali näinud, siis soovitan tungivalt!

Kogus: 3-le

Kalorid: umbes 200 kilokalorit 1 portsjon

Muusikasoovitus: Sophia Loren  "Zoo Be Zoo Be Zoo"

 

 

Vaja läheb:

400 g kuumtöödeldud koorimata krevette (sobivad ka teised variandid)

3 küüslauguküünt

Mõnus peotäis peterselli

Sidrunimahla 

Seesamiseemneid

Magusat tšillikastet

 

Kuidas teha:

Koori krevetid, tee piki selga ka sisselõige ja eemalda soolikas (sabaots jäta alles). Seejärel haki petersell ja küüslauk peeneks. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud küüslauguküüned ja umbes 30 sekundi pärast lisa kooritud krevetid. Krevettide kuumutamisel piisab täiesti ühest minutist, kuna vastasel korral muutub liha kummiseks. Võta pann tulelt ja lisa veidi pipart, sidrunimahla, peterselli ja seesamiseemneid. Serveeri koheselt koos magusa tšillikastmega (olen nii laisk, et kasutan seekord valmis kastet). Retsept on küll mõeldud kolmele, aga minu isul ei olnud piire, nii et kolmest sai sujuvalt 1,5.

 

Tasub teada!

  • Külmutatud krevettide puhul on väga tähtis aeglane sulatamine. Aseta krevettidega pakend külma vette ja vaheta vett, kui see liiga soojaks läheb. Teine võimalus on krevetid valada pakendist kaussi ja sulatada neid külmas.
  • Sulatada tuleks külmikus, mitte toatemperatuuril

Soovitus:

Kui kardad, et kõht jääb ikka väga tühjaks, siis lisa krevettide hulka rõõska koort ja saad mõnusa kastme pastale või siis serveeri krevette värskete köögiviljadega ja saad hoopis suurepärase suvesalati.

 

[gallery ids="2016060,2016069,2016078,2016085,2016094"]