Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: lapsepõlve lemmikud kohupiimapontšikud

Mõnikord on lihtsalt nii, et keha lihtsalt nõuab ja vajab midagi väga rasvast. Seepärast saigi seekord ette võetud pontšikute tegemine. Kui uskuda minu ema, siis kahaneva kuu ajal võib endale kõike lubada, kuna lisakilosid ei pidavat sellel ajal juurde tulema. Nii me siis kahekesi neid kohupiimapontšikuid ühel õhtupoolikul süüdimatult pugisimegi.  Soovitan sul sama teha:)

Mõnikord on lihtsalt nii, et keha lihtsalt nõuab ja vajab midagi väga rasvast. Seepärast saigi seekord ette võetud pontšikute tegemine. Kui uskuda minu ema, siis kahaneva kuu ajal võib endale kõike lubada, kuna lisakilosid ei pidavat sellel ajal juurde tulema. Nii me siis kahekesi neid kohupiimapontšikuid ühel õhtupoolikul süüdimatult pugisimegi.  Soovitan sul sama teha:)

Tulemus:  andsid just oma isudele järele, mis tähendab, et su keha on palju õnnelikum ja aju vähem koormatud

Kogus: umbes 17 kohupiimapallikest

Kalorid: kahanev kuu, nii et võta julgelt veel üks pallike

Muusikasoovitus: Mari Pokinen "No näed"

 

Vaja läheb:

250 g teralist kohupiima

2 muna

150 g jahu

6 spl suhkrut

veidi soola

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vaniljesuhkrut

1 apelsin 

Küpsetamiseks õli (potis võiks olla 3-4 cm õli)

 

Kuidas teha:

Kõigepealt vahusta munad suhkruga  tugevaks vahuks. Seejärel lisa munavahule juurde kohupiim, riivitud apelsinikoor, veidi apelsinimahla ja sega ühtlaseks. Viimasena lisa segu hulka jahu, küpsetuspulber, sool ja taaskord sega kiirelt läbi. Vajadusel lisa tainale jahu juurde, nii et saaksid neist ikka lusika abil pallid vormida. 

Vormimine:

Pallikeste vormimiseks kasuta kahte (tee)lusikat. Kõigepealt võta ühe lusika peale kuhjaga tainast ja tõmba see siis teise lusika peale. Korda tegevust, kuni oled saavutanud ovaalse pallikese ja alles siis libista see õli sisse. Küpsemise ajal keerake vajadusel pallikesi, et need ikka ühtlaselt ümberringi pruunistuksid. Valmis kohupiimapontšikud tõsta vahukulbi abil majapidamispaberile nõrguma ja enne serveerimist puista peale rohkelt tuhksuhkrut. Harjutamine teeb meistriks ja viimane pontšik peaks välimuselt juba nõuetele vastama:D

Küpsetamine:

Kuumuta potis õli. Õli on õige kuumusega, kui sinna sisse asetatud tainas hakkab mullitades küpsema. Pärast seda võid kuumust pliidil veidi alla keerata. Kui õli on liiga kuum, siis küpsevad pallikesed pinnalt liiga kiiresti ja sisu jääb tooreks. Soovitan sul alguses õli kuumust katsetada ja selleks paar pontšikut loovutada. NB! Lisa õli sisse 1 tl äädikat ja kohupiimapallid imevad endasse vähem rasva.  

 

Head katsetamist!

Johanna

[gallery ids="1867843,1867849,1867856"]