Johanna köögis: Magusam kui musi ehk karamelli-šokolaadikorvikesed

Johanna köögis: Magusam kui musi ehk karamelli-šokolaadikorvikesed

Hei, kallis lugeja, kas pimedus ja külmad ilmad on tõstnud ka sinu magusaisu? Tänase maiusega tõstame veresuhkrutaseme ohtlikult kõrgele ja jätame süsivesikutega pikaks ajaks hüvasti. 

Hei, kallis lugeja, kas pimedus ja külmad ilmad on tõstnud ka sinu magusaisu? Tänase maiusega tõstame veresuhkrutaseme ohtlikult kõrgele ja jätame süsivesikutega pikaks ajaks hüvasti. 

 

 

 

Muusikasoovitus: Jessie Baylin “Hurry Hurry”

Kalorid: 1 korvike annab umbes 400 kilokalorit, aga peale seda on ka magusanälg pikaks ajaks rahuldatud

Tulemus: Mina läksin poodi heeringat ostma:D

Kogus: 6 korvikest

Vaja läheb:

160 g nisujahu (või  nisujahu 120 g ja jahvatatud täisterakaerahelbeid 40 g)

45 g kakaod (suhkruga)

55 g võid

1 väiksem muna (võid asendada veega)

1 tl vaniljesuhkrut

0,5 tl soola

Iirisetäidis:

125 g iiriseid 

 40 g võid

Näpuotsatäis soola

törts rõõska koort (umbes 2-3 spl)

Šokolaadikate:

50 g tumedat šokolaadi 

u 40 g rõõsk koort

cayenne’i pipart vastavalt maitsele

Kaunistuseks:

6 kreeka pähklit või meresoola

Kuidas teha:

Sõelu jahu, kakao, sool ja vaniljesuhkur lauale või kaussi. Lõika sinna hulka külm või ja nüüd lase oma näpukestel kiiresti käia. Tulemuseks pead saama purutaolise taigna. Peale seda klopi kergelt lahti muna ja lisa see puru hulka. Töötle taigen kiirelt ühtlaseks (vedelikuga, munaga ära liialda! Lisa seda täpselt nii palju, et saaksid taignast vormida pallikese). Kui oled sellega ühele poole saanud, aseta oma pallike vähemalt pooleks tunniks külma. Jaga taigen kuueks pisikeseks palliks, suru vormidesse ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit. Valmis korvikesed aseta restile jahtuma. 

Mis edasi?

Pane iirised ja või potti ning kuumuta. Kui sa kiusatusele vastu ei pea nagu mina, siis võid paar kompvekki endale põske pista;) Sega segu pidevalt, kuni saad ühtlase massi. Mina lisasin lõpu poole veel törtsu rõõska koort  ja näpuotsatäie soola. Kui segu valmis, lase sel veidi jahtuda ja alles siis kalla see eelnevalt küpsetatud korvikestele. Aseta korvikesed uuesti külma.

Šokolaadikatte jaoks vala rõõsk koor potti ja lase sel keema tõusta. Võta pott tulelt ja  kalla segu tükeldatud šokolaadi hulka ja sega ühtlaseks (vajadusel lisa juurde õli, et saada vedelamat segu). Määri  või pritsi segu  iirise peale. Mina kasutasin küpsetuspaberist valmistatud torbikut ja tulemus oli tunduvalt puhtam ja kenam. Lõpuks kaunista korvikesed  pähklite või meresoolaga ja aseta korvid  vähemalt 2 tunniks külma.

Soovitus:

  • Enne küpsetamist hoia korvikesi veel 30 minutit külmas.
  • Ühtlase põhja saamiseks kata korvikesed küpsetuspaberiga ja aseta neile raskuseks kuivatatud herned. Küpseta korvikesi umbes 10 minutit ja peale seda eemalda küpsetuspaber ja raskused ning  lase veel  5 minutit korvikestel küpseda.

 

Tulekul peedirisoto, mõnusad kreemised supid ja soojad salatid, ehk riputame ahjukindad mõneks ajaks varna.

 

Johanna