Taaskord on kätte jõudnud see pime ja mõtlik aeg, kus hea meelega oleks lihtsalt vaikselt kodus. Miks mitte ammutada inspiratsiooni sügisest ja luua üks mõnus retsept, mida kunagi võiks edasi pärandada oma lastele ja lastelastele. Taaskord on kätte jõudnud see pime ja mõtlik aeg, mil hea meelega oleks lihtsalt vaikselt kodus. Miks mitte ammutada inspiratsiooni sügisest ja luua üks mõnus retsept, mida kunagi võiks edasi pärandada oma lastele ja lastelastele. Antud retsepti saab üsna loominguliselt läheneda, nii et mõnusat maitsete timmimist! Hoiatus! Haarad ühe ja juba oled oma käe andnud kuradile! Kaerahelbeküpsised Kalorid: üks hiiglaslik küpsis annab kõigest 120 kcal ja magusaisu on sellega rahuldatud Kogus: 50 tk Tase: algajad Vaja läheb: 225 g võid 340 g suhkrut 2 muna 220 g nisujahu (ma arvan, et järgmisel korral kasutan speltajahu) 100 g täisterakaerahelbeid 2 tl küpsetuspulbrit 2 tl kaneeli, piparkoogimaitseainet, Cayenne´i pipart, vaniljesuhkrut, jahvatatud ingverit 1 tl soola 1 tl soodat 100 g tumedat šokolaadi 100 g sarapuupähkleid 150 g rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid Kuidas teha: Kõigepealt võta külmikust või ja lase sel toasoojas seista. Järgnevalt haki šokolaad, rosinad, kuivatatud jõhvikad ja pähklid (marjad võid panna ka üheks ööks konjaki sisse likku). Seejärel jahvata köögikombainis täisterakaerahelbed. Loe aga julgelt edasi, kuna retsepti kõige vaevanõudvam osa on nüüd sul läbitud! Võta üks suur kauss ja mõõda sinna jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, maitseained ja jahvatatud täisterakaerahelbed. Kui see on tehtud, võta toasoe või ja suhkur ning vahusta need valkjaks kohevaks massiks. Järgnevalt lisa järk-järgult munad. Nüüd pole midagi muud teha, kui lisada kuivained, šokolaad, marjad ja pähklid. Viska seekord puulusikas nurka ja sega taigen ühtlaseks massiks hoopis kätega. Aseta taigen umbes tunniks külmkappi tahenema. Kui tunnike on möödunud, tee taignast pallid, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta käega lamedaks. Kindlasti jäta pätsikeste vahele ruumi, kuna need vajuvad küpsedes laiali. Mina sain kokku 45 pallikest, kuna üks pisike väänik sõi osa tainast lihtsalt ära. Küpseta 175-kraadises ahjus 10-12 minutit. Tõsta küpsetusplaat ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda. Alguses on küpsised hästi pehmed, kuid jahtudes muutuvad nad parajalt kõvaks. Soovitus! Serveeri kaeraküpsiseid koos külma piimaga Paki osa küpsiseid paberkotti ja üllata oma sõpru Kui sinul on mõni hea retsept, siis jaga seda julgelt ka minuga:) Johanna [gallery ids="1837500,1837509,1837517,1837524,1837533,1837542"]
Liis Lemsalu — FOTO: Liis Lemsalu/Instagram Keha ja vaim LIIS LEMSALU avameelselt: ma näen, kui paljud vaevlevad samade probleemide küüsis
Ingrid Mänd — FOTO: Erakogu Nipinurk KOGEMUSLUGU I Ingrid Mänd: tänu coach`ingule on mu elus toimunud suur areng ja edasiminek
Telesaade Buduaar — FOTO: Erakogu Buduaari sõnumid Buduaari Beauty Box, Mari-Leen Albersi ja Meelis Tomsoni lemmik vitamiinid jpm
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda
Vedel vibraator — FOTO: Unsplash.com Alexander Krivitskiy Sisuturundus Vedel vibraator: uusim trend täiskasvanute lelumaailmas