Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: Mamma kreemjas kartuli-juustuvorm

Hei! Mida rohkem pimedus ja külm ligi hiilivad, seda rammusamaks muutuvad minu toidud. Väike nahaalune rasvakiht tuleb talvel ainult kasuks. Seekord siis läheb jagamisele mamma kartuli-juustuvorm, mis sobib ideaalselt sinu argipäeva.

 

Tulemus: üks ütlemata maitsev argiõhtune vormiroog. Meespere küll kiidab, aga soovitab järgmisel korral lisada kartulite hulka ka maasinki või räimi

Kogus: 2-le ( kasutasin pisikesi küpsetusvorme)

Kalorid: 1 portsjon annab umbes 700 kilokalorit

Muusikasoovitus: Kali Briis "Colors"

 

Vaja läheb:

2 suuremat kartulit

100 g juustu (mina kasutasin Gouda Pidupäeva juustu)

250 g rõõska koort

1 pisem sibul

2 küüslauguküünt

võid praadimiseks

soola

pipart

 

Kuidas teha:

Kõigepealt koori kartulid ja lõika need õhukesteks viiludeks. Seejärel haki sibul, küüslauk ja riivi juust. Järgnevalt kuumuta pannil või, lisa sibul ja prae neid keskmisel kuumusel 5 minutit või kuni sibul on klaasjas ja pehme, lisa küüslauk ja prae veel veidi. Kui see on tehtud, lisa sinna hulka rõõsk koor, kuumuta veidi ja maitsesta soola ja pipraga.  

Nüüd on õige aeg kastme hulka lisada ka viilutatud kartulid ja pool riivjuustu kogusest. Lase kartuliviiludel umbes 5 minutit kastme sees pehmeneda ja alles siis vala kartuli-juustusegu minivormidesse. Enne ahjupanekut kata vormid fooliumiga ja küpseta neid siis 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Kui aeg on täis tiksunud, võta vormidelt foolium, raputa kartulitele allesjäänud riivjuust ja küpseta neid siis veel umbes 10 minutit või kuni juust on pealt mõnusasti ära sulanud. Oh, kui mõnusalt kreemjas see kõik sai!

 

Head isu!

Johanna

[gallery ids="1885737,1885745,1885751,1885757,1885766"]