Johanna köögis: “Meeste lemmik” ehk mõnusalt tummine püreesupp suitsujuustuga

41 kommentaar
Johanna köögis: “Meeste lemmik” ehk mõnusalt tummine püreesupp suitsujuustuga

Praegusel külmal ajal on üks korralik kausitäis püreesuppi täpselt see, mida su organism vajab. Tänane roog valmib kiirelt, lihtsalt ja teeb su kõhule ainult hääd.
 

Praegusel külmal ajal on üks korralik kausitäis püreesuppi täpselt see, mida su organism vajab. Tänane roog valmib kiirelt, lihtsalt ja teeb su kõhule ainult hääd.

Minu supipotti lendas ka lepasuitsu määrdejuust, mis muutis supi mõnusalt tummiseks ja mehelikult jõuliseks. Kui oled üks nendest, kes armastab veidi kergema ja siidisema konsistentsiga püreesuppe, siis asenda suitsujuust rõõsa koore, jogurti või kookospiimaga.

Tulemus: Sina lööd nurru, aga mees krimpsutab nägu:), nii et parem kutsu sõbranna lõunale.

Kogus: 3-le

Kalorid: 1 kausitäis kõigest 230 kilokalorit ehk jõuluks oleme kõik supervormis.

Vaja läheb:

400 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat (minu oma tuli sügavkülmast)

1 porgand

1 kartul

1 hapukam õun

1 sibul

4 küünt küüslauku

Jupp värsket ingverit 

Umbes 300 ml köögiviljapuljongit (kui soovid vedelamat suppi, lisa julgelt juurde)

150 g lepasuitsu määrdejuustu

Vastavalt maitsele karrit, pipart, soola, muskaatpähklit ehk usalda oma kõhutunnet ja maitsesta julgesti

Tee nii:

Kõigepealt puhasta ja tükelda kartul, porgand, kõrvits ja õun. Haki ingver, küüslauk ja sibul peeneks. Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul, küüslauk, ingver ja prae, kuni sibul on klaasjas. Nüüd lisa kartul, porgand, kõrvits, õun  ja vala peale puljong. Hauta umbes 35 minutit või kuni köögiviljad ja õun on pehmed. Tõsta pott tulelt ja püreesta supp saumikseriga. Viimasena sega juurde suitsujuust ja timmi maitset.

Serveeri seemnete ja sarvesaiaga.

 

Lennukat mõttelendu ja loovat lähenemist teile!

Johanna

 

Tulekul: Teeme ise piparkoogitainast ja tutvume tumeda õllega, kus on koos kange kohv ja tume šokolaad.