Johanna köögis: Mesikäpa lemmik ehk vanakooli meekook

53 kommentaari
Johanna köögis: Mesikäpa lemmik ehk vanakooli meekook

Mis on magusam kui mesi? Eks see ikka musi või uni ole, aga kohe nende kannul on vanakooli meekook. Loodetavasti viib see mesikäpa lemmik meid tagasi aega, kus meie kõige suuremaks tööks oli mängimine.

Mis on magusam kui mesi? Eks see ikka musi või uni ole, aga kohe nende kannul on vanakooli meekook. Loodetavasti viib see mesikäpa lemmik meid tagasi aega, kus meie kõige suuremaks tööks oli mängimine.

Tulemus: Teostame mesikäpa unistuse ehk maiustame meekoogiga

Kogus: 10-12 

Kalorid: üks koogitükk 350 kilokalorit

Muusikasoovitus: Cyndi Lauper “Girls Just Want To Have Fun”

 

Vaja läheb:

Tainas:

75 g mett

100 g suhkrut

2 muna

125  võid

1 tl soodat

425 g jahu

Hapukoorekreem:

650 g hapukoort 

200 g suhkrut

Kuidas teha:

Kõigepealt mõõda kaussi mesi, suhkur, lahtiklopitud munad ja või ning aseta kauss vesivannile. Pealmine kauss ei tohiks vette ulatuda ja temperatuur ei tohiks liiga kõrge olla (võivad tekkida munatükid). Sega segu aeg-ajalt, lase võil täielikult sulada ja alles siis lisa sooda. Sega uuesti kõik korralikult läbi ja jäta segu mõneks ajaks jahtuma. Kui tainas on maha jahtunud, hakka järk-järgult tainale jahu lisama, kuni see lööb kausi küljest lahti. Nüüd jaga  tainas seitsmeks palliks ja hakka usinasti rullima. Kui üks põhi on ahjus, siis samal ajal rulli juba teist põhja. Väga kerge on seda teha kahe küpsetuspaberi vahel. Ahju temperatuuriks 190° ja kauni kuldpruuni jume saavutab põhi umbes 5 minutiga. 

Täidise jaoks sega hapukoor suhkruga (mina lisasin ka veidi vaniljesuhkrut, sidrunimahla ja riivitud koort). Ma soovitan kasutada hapukoort, mis on paksem (20 % ja veel parem 30 %). Kui põhjad on jahtunud, pole muud teha, kui määrida  iga kihi vahele nii palju kreemi kui võimalik. Viimane põhi purusta kaunistuseks koogi peale ja külgedele. Nüüd pane oma kannatus proovile ja aseta kook külma vähemalt üheks ööks.

Kaunistamine:

Üks põhjadest tuleb purustada puisteks ja ülejäänud 6 ühendada kreemiga:) Põhi, mis läheb puisteks, võiks veidi kauem ahjus olla (6 minutit), kuna tumedam-kuldsem puru annab efektsema tulemuse koogile. 6-ndale kihile panna taaskord rohkelt hapukoorekreemi ja puistada üle puruga.

Soovitus!

  • Küpseta põhjad üks päev varem valmis ja säästa oma aega.
  • Kui hapukoorekreem tundub liiga vedel, kasuta vahukooretugevdajat või želatiini.

Tulekul:

Järgmisel nädalal teeme ise vastlakukleid ja mul on tunne, et sellega hoiame nii palju raha kokku, et saame endale poest midagi kaunist osta:D Tänapäeval küsitakse vastlakuklite eest ju hingehinda.

 

Johanna