Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: Mõnusalt jahutav rabarberi ja vaarika sorbett

На этой неделе мы представляем вашему вниманию освежающий шербет от Йоханны в красивом и нестандартном оформлении.

Ilmad lähevad meil siin aina kuumemaks ja üheks suurepäraseks värskendajaks on selleks puhuks jäine marja ja puuvilja sorbett. Selle magustoidu tegemiseks ei vaja sa midagi muud kui lennukat fantaasiat, kuna oma potti võid sa lennutada mida iganes.

Mis on üldse sorbett?

Sorbett on jäätise sugulane ja hinnatud magustoit Prantsusmaal. See maius on valmistatud suhkrust, külmutatud marja- või puuviljapüreest ja mõned sorbeti austajad lisavad sinna ka munavalgeid. Mina isiklikult eelistan ainult marju-puuvilju, suhkrut ja vahel ka törts alkoholi, aga eks see ole juba maitse küsimus. Tasub teada veel seda, et väga populaarsed on ka soolased sorbetid, mida pakutakse nii söögiisu tekitamiseks kui ka maitsemeele puhastamiseks.

Kogus: 2 pisikest portsjoni ehk rahuldab maksimaalselt kahte suud

Muusikasoovitus: ASTR "Operate" 

Tulemus: minimaalne ülekuumenemise oht

 

Rabarberi sorbett ehk minu selle suve uus lemmik

Vaja läheb:

2 klaasi tükeldatud rabarbereid

kolmveerand klaasi suhkrut (tead ju küll seda armast kohvikruusi, mis on 250 ml)

umbes veerand klaasi vett

väike peotäis värsket münti

soovi korral törts valget rummi

 

Rabarberi-vaarika sorbett

Sama retsept, mis rabarberil, aga juurde on lisatud veel peotäis külmutatud vaarikaid.

 

Kuidas teha?

Pane tükeldatud rabarberid koos suhkru ja veega potti ning sega madalal kuumusel, kuni suhkur on lahustunud. Nüüd tõsta kuumust ja keeda segu umbes 7 minutit või kuni rabarber on pehme. Lisa segu hulka mündilehed (külmutatud vaarikad, alkohol) ja püreesta saumikseriga korralikult  läbi. Jahuta püree vesivannil, vala see madalasse anumasse ja tõsta see siis sügavkülmikusse. NB! Segu külmuta vähemalt 4 tundi ja käi seda siis iga tunni tagant segamas-vahustamas, et ei tekiks jääkristalle.

 

Tasub teada:

  • Suhkur aeglustab jäätumist ja takistab suurte jääkristallide tekkimist
  • Alkoholi ära väga palju lisa, kuna alkohol ei külmu hästi

 

Johanna

 

[gallery ids="3017167,3017170,3017173"]