Johanna köögis: parim hommikusöök ehk teeme kõhule pai

Johanna köögis: parim hommikusöök ehk teeme kõhule pai

Me kõik teame, et hommikusöök on päeva kõige tähtsam toidukord ja kõige kasulikumaks hommikusöögiks on kausitäis kaerahelbeputru. Hellita ka sina sellel nädalal oma keha ja anna sellele üks korralik start terveks päevaks ehk alustame kampaaniaga “Kõhule pai”!

Me kõik teame, et hommikusöök on päeva kõige tähtsam toidukord ja kõige kasulikumaks hommikusöögiks on kausitäis kaerahelbeputru. Hellita ka sina sellel nädalal oma keha ja anna sellele üks korralik start terveks päevaks ehk alustame kampaaniaga “Kõhule pai”!

 

 

Kogus: 2-le

Kalorid: 1 portsjon annab umbes 350 kilokalorit

Muusikasoovitus: Edward Sharpe & The Magnetic Zeros “Home”

 

Vaja läheb:

60 g kaerahelbeid

200 g piima

50 g vett

1 spl suhkrut

Karamellised õunad:

1 pisike õun

umbes  10 rosinat

2 spl pruuni suhkrut

1 tl kaneeli

umbes 25 g võid

 

Kuidas teha:

Kuumuta piima-vee segu keemiseni, lisa sinna hulka kaerahelbed ja suhkur ning lase neil kaane all tasasel tulel haududa (umbes 10 minutit aeg-ajalt segades). Järgnevalt kuumuta pannil või ja suhkur ning lõika õun pisikesteks kuubikuteks. Kui või ja suhkur on sulanud ning segu mullitab, lisa sinna hulka õunatükikesed, kaneel, rosinad ja sega see siis korralikult läbi. Hauta segu umbes 2-3 minutit või kuni õunatükid on pehmed. Valmis kaerahelbepuder tõsta kaussidesse ning peale aseta karamellised õunad. 

 

Tasub teada:

1. Kiudained stimuleerivad soolestiku tööd ja panevad  sinu soolestiku paremini tööle.

2. Kaerahelbed tekitavad täiskõhutunde pikaks ajaks ja aitavad vältida ülesöömist.

3. Väheneb magusaisu ja pidev vajadus millegi näksimiseks.

4. Kiudained aitavad vältida kõhukinnisust.

5. Kaerahelbed on head raua ja B-vitamiini allikad.

 

Johanna


Sarnased artiklid