Johanna köögis: Rabarberi-maasika korvikesed

Johanna köögis: Rabarberi-maasika korvikesed

Rabarberi hooaeg on alanud ja minu aias on see kevadine tärkaja vallutanud terve peenra. Võtan väljakutse vastu ja usun, et suudan seda köögivilja kasutada kõikides oma roogades:)

Rabarberi hooaeg on alanud ja minu aias on see kevadine tärkaja vallutanud terve peenra. Võtan väljakutse vastu ja usun, et suudan seda köögivilja kasutada kõikides oma roogades:)

Kui kokku said rabarber ja maasikas ehk rabarberi-maasika korvikesed

Kogus: 7 korvikest

Kogus: 1 korvike annab umbes 350 kilokalorit

Muusikasoovitus: Bruno Mars “Locked Out Of Heaven”. Tantsides tulevad alati paremad koogid!

 

Vaja läheb:

Muretainas:

150 g jahu

100 g võid

50 g suhkrut

1 muna

veidi soola

Täidis:

140 g rabarberivarsi

100 g maasikaid

1 spl suhkrut (ikka kuhjaga)

Muna-hapukooresegu:

2 muna

150 g hapukoort

85 g suhkrut ehk umbes 4 spl suhkrut

Kate:

2 muna

3 spl suhkrut

Veidi sidrunihapet

 

Kuidas teha:

Taina valmistamiseks sõelu jahu suuremasse kaussi, lisa sool, suhkur, võitükid ja näpi segu ühtlaseks peeneks puruks. Nüüd löö sinna keskele muna ja sega segu ühtlaseks tainaks. Valmis muretaigen keera toidukilesse ja  pane vähemalt pooleks  tunniks külmkappi ootele. Samal ajal koori ja tükelda rabarber, lisa suhkur ja jäta see siis umbes 15 minutiks seisma, kuni mahl eraldub. Kui aeg on viimaks täis tiksunud, siis  sõelu vedelik välja ja lisa tükeldatud maasikad ja soovi korral 1 spl tärklist. Kui see on tehtud, valmista muna-hapukooresegu. Selleks  võta väiksem kauss, klopi munad kergelt lahti ning sega sinna hulka suhkur ja hapukoor.

Valmis muretaigen võta külmast, jaga see seitsmeks palliks, suru tainas  vormide põhja ja äärtele, torka kahvliga põhjad läbi ning aseta veel umbes 10 minutiks külma. Alles nüüd saad korvikesi eelküpsetada 200-kraadises ahjus umbes 8-10 minutit. Peale seda kata korvid rabarberi-maasika tükkidega  ja vala need üle munaseguga.  Küpseta neid 200-kraadises ahjus umbes  20 minutit või kuni täidis on hüübinud. Samal ajal kui korvid ahjus, valmista ette kate. Selleks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ning kui näed, et täidis on ilusti hüübinud, võta korvid ahjust välja, määri neile peale beseekiht ja pane need umbes  5 minutiks veel ahju või kuni besee on kergelt kuldseks muutunud.

 

Tasub teada:

  • Rabarber sisaldab K-vitamiini, kaltsiumi ja kaaliumit, mis on hea nii meie luudele, lihastele kui ka närvisüsteemile. Lisaks sellele on rabarberis rohkelt C-vitamiini.
  • Rabarber alandab kolesteroolitaset.
  • Rabarber on looduslik kõhulahtisti ja sobib hästi kõigile neile, kes soovivad kaalu langetada.

 

Johanna