Johanna köögis: rikkalik frittata ehk kuninga hommikusöök

Johanna köögis: rikkalik frittata ehk kuninga hommikusöök

Öeldakse, et hommikul söö nagu kuningas, lõunal nagu prints ja õhtul kui kerjus. Minu tänane retsept ongi inspireeritud just sellest ütlusest ja jagamisele läheb üks eriti rikkalik fittata ehk teisisõnu omlett, mis on pungil nii juustust kui lihast.

Öeldakse, et hommikul söö nagu kuningas, lõunal nagu prints ja õhtul kui kerjus. Minu tänane retsept ongi inspireeritud just sellest ütlusest ja jagamisele läheb üks eriti rikkalik fittata ehk teisisõnu omlett, mis on pungil nii juustust kui lihast.

 

Tulemus: korralik hommikusöök kaotab ära isu rämpstoidu järele

Kogus: 4-le

Kalorid: 1 lõik annab umbes 500 kilokalorit

Muusikasoovitus: INXS “Never Tear Us Apart”

 

Vaja läheb:

9 muna

250 g maasinki

170 g päikesekuivatatud tomateid õlis (tõsta köögipaberile nõrguma)

1 karp spinatilehti

50 g riivitud Parmesani

100 g kitsejuustu

1 keskmine sibul

2 küüslauguküünt

pipart

natuke soola (võib ka ära jätta, kuna juust ja sink on juba piisavalt soolased)

mina lisasin 50 g röstitud piiniaseemneid ja ei kahetse:)

 

Kuidas teha:

Esmalt haki sibul, küüslauk, päikesekuivatatud tomatid ja sink. Seejärel kuumuta pannil õli, prae sibul klaasjaks, lisa küüslauk ja prae veel 1 minut. Nüüd on aeg lisada singikuubikud, tomatid ja spinatilehed. Võta pann tulelt, kui spinat on mõnusasti kokku tõmbunud, kuid pole veel oma kaunist värvi kaotanud. Lisa segu hulka riivitud Parmesani juust ja sega segu läbi. Vala täidis ümmargusse vormi (minul oli 25 cm läbimõõduga). Nüüd on aeg lahti kloppida munad ja kui see tehtud, vala munasegu täidisele, kata pealispind heldelt kitsejuustuga ning küpseta munarooga 200 kraadises ahjus umbes 20-30 minutit. Naudi ahjusoojalt!