Johanna köögis: Šokolaadiekläärid Marie Antoinette’i hommikusöögilaualt

44 kommentaari
Johanna köögis: Šokolaadiekläärid  Marie Antoinette’i hommikusöögilaualt

Marie Antoinette on öelnud nälgivale rahvale, et kui teil pole leiba, siis sööge saiakesi. Klass kõrgemal on saiakestest ekläärid, mida me täna hakkamegi koos valmistama. Lisaks sellele on meil viimane aeg teha tutvust keedutainaga:)

Marie Antoinette on öelnud nälgivale rahvale, et kui teil pole leiba, siis sööge saiakesi. Klass kõrgemal on saiakestest ekläärid, mida me täna hakkamegi koos valmistama. Lisaks sellele on meil viimane aeg teha tutvust keedutainaga:)

 

Tulemus: Mõnus amps kohvi kõrvale

Muusikasoovitus: Bow Wow Wow “I Want Candy”

Kalorid: 1 ekläär annab umbes 200 kilokalorit

 

Šokolaadikattega ekläärid

Kogus: 8 tk

Vaja läheb:

63 g piima

63 g vett

63 g toasooja võid

3  g soola

natuke suhkrut

75 g nisujahu

2 suurt muna

Täidis:

300  g kohupiima (maitsestamata)

250  ml vahukoort 

(9 g vahukoore tugevdajat)

80 g suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

6  spl vaarikamoosi

Kate:

50-75 g tumedat šokolaadi 

Kuumuta potis või, sool, suhkur, piim ja vesi ning lase sel keema minna. Kui või on sulanud, võta pott tulelt, vala kogu jahu korraga sisse ja sega puulusikaga nii kiiresti kui saad. Aseta pott pliidile tagasi ja sega, kuni tainas lööb külgedelt lahti. Valmis tainas on sile ja pehme. Lase tainal 60-kraadini jahtuda (sellega väldime munatükkide tekkimist) ja hakka ükshaaval mune lisama. Lisa järgmine muna alles siis, kui eelmine on korralikult sisse segatud. Viimane muna lisa osade kaupa ja võimalik, et osa sellest jääb alles või tuleb hoopis juurde lisada (munad on nii erineva suurusega). Oled saavutanud õige konsistentsi, kui tainas on ühtlane, sile, läikiv ja ei voola laiali. Vormida tuleb tainas soojast peast. Kõige parema tulemuse saad kondiitrikotiga, aga sobib ka kilekott või lusikas. Pritsitud taina pikkus võiks olla 10 cm ja laius 2 cm.  Jäta kindlasti vahed sisse (3-4 cm), sest ekläär kerkib meeletult. Kui see on tehtud, pritsi tainas kergelt  veega üle. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Küpsetamise lõpus lülita kuumus välja, ava ahjuuks ja lase neil seal  jahtuda. Valmis eklääridele tee põhja augud ja aseta restile. Kreemi jaoks vahusta vahukoor koos suhkru ja vanilliga tugevaks vahuks (mina lisasin ka vahukoore tugevdajat) ja sega ettevaatlikult kohupiima-vaarikasegu hulka. Kui ekläärid on ilusti maha jahtunud, täida need kohupiimaseguga ja kata sulatatud šokolaadiga (šokolaadi pigem vähem, kuna see võib lämmatada kõik teised maitsed).

 

Kuningannalikke naudinguid!

Johanna