Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: spagetikõrvits isetehtud pestoga

Hei, kallis lugeja! Täna tutvustan ma teile üht omapärast kõrvitsat, mille viljaliha muutub pärast küpsetamist spagetisarnasteks ribadeks. Tegemist on spagetikõrvitsaga, mis on minu kodus täielikult pasta välja vahetanud. Kui üritad kaalu langetada, siis on tänane retsept just sinu jaoks, aga ma pean sind hoiatama: nimelt on tegemist toiduga, mis on kergesti sõltuvust tekitav. Ahjaa, enne kui unustan, siis suured tänud kõigile köögiviljade aretajatele, kuna just tänu teile on meie toidulaud nii rikkalikuks muutunud.

Hei, kallis lugeja! Täna tutvustan ma teile üht omapärast kõrvitsat, mille viljaliha muutub pärast küpsetamist spagetisarnasteks ribadeks. Tegemist on spagetikõrvitsaga, mis on minu kodus täielikult pasta välja vahetanud. Kui üritad kaalu langetada, siis on tänane retsept just sinu jaoks, aga ma pean sind hoiatama: nimelt on tegemist toiduga, mis on kergesti sõltuvust tekitav. Ahjaa, enne kui unustan, siis suured tänud kõigile köögiviljade aretajatele, kuna just tänu teile on meie toidulaud nii rikkalikuks muutunud.

Tulemus: kaalulangetamine pole iial olnud nii maitsev

Kogus: 2-le

Kalorid: 100 g spagetikõrvitsat annab kõigest 31 kilokalorit ja 2 spl pestot 80 kilokalorit

Muusikasoovitus: Mikk Tammepõld "Kummardamas kuud"

 

Vaja läheb:

2 pisemat või üks suur spagetikõrvits

oliiviõli

soola

pipart

Pesto jaoks:

1 tassitäis värsket basiilikut

2 keskmist küüslauguküünt

veidi sidrunimahla

umbes 30 g seedermänniseemneid

25 g Parmesani

3 spl oliiviõli

soola

pipart

 

Kuidas teha:

Kõigepealt lõika meie peakangelane pikuti pooleks ja puhasta see seemnetest. Määri spagetikõrvits seest oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta poolitatud kõrvits ahjuplaadile, nii et koor jääks ülespoole ja küpseta seda 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit või kuni sisu on pehme. Samal ajal valmista pesto. Ma ei tee su elu ikka üldse lihtsamaks, aga ma garanteerin sulle, et isetehtud pesto on müügilolevast miljon korda parem! Niisiis, esiteks rösti pannil seedermänniseemned ja lase neil jahtuda. Kui see on tehtud, aseta köögikombaini basiilikulehed, küüslauguküüned, seedermänniseemned ja pigista juurde veidi sidrunimahla. NB!Töötle neid seejuures nii vähe, kui võimalik. Nüüd nirista sisse veidi oliiviõli ja lase köögikombainil kiirelt veel paar tiiru teha. Kõige viimasena sega käsitsi sisse riivitud Parmesani juust ja nii lihtne see oligi.  Mis edasi? Võta ahjust kõrvits, tõmba kahvli abil  selle viljalihast välja spagetitaolised ribad, lisa pesto, veidi Parmesani juustu, seedermänniseemneid ja naudi, mu kallis lugeja!

 

Johanna

[gallery ids="1854092,1854102,1854110,1854116,1854125,1854134"]