Johanna köögis: sügisesed ahjuõunad

Johanna köögis: sügisesed ahjuõunad

Hetkel on käimas Tervise Arengu instituudi kampaania “Sööme ära!” raames õunanädal ning selleks puhuks jagan ma teiega üht ütlemata lihtsat ja maitsvat ahjuõuna retsepti. Kallis lugeja, ma soovitan seda sulle soojalt!

Hetkel on käimas Tervise Arengu instituudi kampaania “Sööme ära!” raames õunanädal ning selleks puhuks jagan ma teiega üht ütlemata lihtsat ja maitsvat ahjuõuna retsepti. Kallis lugeja, ma soovitan seda sulle soojalt!

Tulemus: mesimagus lõhn ja sügisene tervisepomm

Kogus: 8 ahjuõuna

Kalorid: 1 portsjon umbes 200-250 kilokalorit

Muusikasoovitus: Bill Evans “When I Fall In Love”

 

Vaja läheb:

8 keskmise suurusega kodumaist õuna

70 g pähkleid, rosinaid, mandlilaaste

25 g kaerahelbeid

peotäis hapukaid marju (jõhvikad või pohlad)

40 g  Vana Tallinna maitselist martsipanibatooni (see lisand viis minu ahjuõunad küll uuele tasemele)

2 spl muscovado suhkrut

veidi taluvõid 

kastmeks vaniljemaitseline koorejogurt

 

Kuidas teha:

Kõigepealt lõika õunad ristipidi pooleks ja eemalda neilt  südamikud. Seejärel haki pähklid, rosinad ja martsipan ning  lisa nende hulka kaerahelbed, suhkur ja marjad. Sega segu ühtlaseks ja kui see on tehtud, tõsta see võrdselt õuntele (mina asetasin täidise peale ka võitükid). Lao täidetud õunad ahjuvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit või kuni õunad on pehmed. Serveeri soojalt koos koorejogurtiga.

 

Mõnusat nautimist!

Johanna

Johanna seekordne retsept on inspireeritud “Sööme ära!” kampaaniast, käesolev nädal on pühendatud õunale. Ära siis unusta – viis peotäit ehk portsjonit puu- ja köögivilju päevas.