Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: tiramisu ehk tõmba mind üles

Täna on mul plaanis teid  võluda ja ergutada taevaliku tiramisuga. See Itaalia magustoit juba  külmaks ei jäta, nii et kinnitagem turvavööd ja lennakem kõrgustesse.

Täna on mul plaanis teid  võluda ja ergutada taevaliku tiramisuga. See Itaalia magustoit juba  külmaks ei jäta, nii et kinnitagem turvavööd ja lennakem kõrgustesse.

 

Kogus: umbes 6-le

Tulemus: Mamma Mia!

Kalorid: Kas tõesti mõlgub see sul meeles?

Muusikasoovitus: Kelis "4th Of July"

 

Vaja läheb:

Espressot (sobib ka kange kohv)

200 g Ladyfinger`i küpsiseid

250 g mascarpone't

150 ml vahukoort

1 muna

55 g suhkrut

vaniljesuhkrut maitseks

kakaod (naturaalne)

 

Kuidas teha:

Kreemi valmistamine

Eralda munavalge munakollasest. Vahusta 1/3 suhkruga munakollane heledaks, lisa toasoe mascarpone ja sega ühtlaselt läbi. Seejärel vahusta 1/3 suhkruga munavalge kõvaks vahuks ja tee sama ka vahukoorega. Kui see on tehtud, lisa mascarpone segule alt üles, tõstes juurde vahukoor ja munavalgevaht.

Mis edasi?

Kasta küpsised kiiresti kohvi sisse ja aseta esimene kiht vormi. Nüüd tõsta küpsiste peale ühtlane kiht kreemi ning korda tegevust. Hoia magustoitu vähemalt paar tundi külmas ja enne serveerimist  sõelu peale kakaopulbrit.

NB! Itaalia klassikalise tiramisu retseptis ei ole vahukoort ja mõnus õhuline kreem on saavutatud ainult munavalge abil

 

Soovitus:

Lisa kohvile veidi likööri 

Kindlasti katseta tiramisut ka värskete marjadega

 

Johanna

[gallery ids="1979347,1979352,1979357"]