Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: Vana hea Kräsupea kook

Sellel nädalal oli ühel minu väiksel sõbral sünnipäev ja selleks puhuks meisterdasin ma talle vana hea Kräsupea koogi. Laualt kadus see mahlane kook kiirelt ja maitses hästi nii suurematele kui ka väiksematele maiasmokkadele. Minu sügav kummardus/kniks selle nõukogude perenaise ees, kes mõtles välja nii geniaalse koogi.

Sellel nädalal oli ühel minu väiksel sõbral sünnipäev ja selleks puhuks meisterdasin ma talle vana hea Kräsupea koogi. Laualt kadus see mahlane kook kiirelt ja maitses hästi nii suurematele kui ka väiksematele maiasmokkadele. Minu sügav kummardus/kniks selle nõukogude perenaise ees, kes mõtles välja nii geniaalse koogi.

Tulemus: Kuhu kook nii kiirelt kadus?

Kogus: 12-14 suurt koogilõiku kindlasti

Kalorid: 1 koogilõik umbes 550 kilokalorit

 

Vaja läheb:

Hele biskviit

2 muna

150 g suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

195 g jahu

1 tl söögisoodat

200 g hapukoort

Tume biskviit

2 muna

150 g suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

195 g jahu

1 tl söögisoodat

200 g hapukoort

3spl kakaopulbrit

Täidis

800 g hapukoort

130 g suhkrut

1 purk kirsikompotti

Glasuur 

240 g tuhksuhkrut

40 g vett

15 g kakaod

Või 100 g tumedat šokolaadi ja umbes 50 g vahukoort

Kaunistus

Maasikad

Kuidas teha?

Hele biskviit

Vahusta 2 muna suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor, omavahel segatud jahu ja sooda ning sega ühtlaseks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni kooki pistetud tikk jääb puhtaks. 

Tume biskviit

Vahusta taaskord 2 muna suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor, omavahel segatud jahu, sooda ja kakao ning sega ühtlaseks. Valmis taigen vala ümmargusse koogivormi (26 cm) ja küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Jahtunud hele koogipõhi lõika kuubikuteks ja sega hapukoore-suhkruseguga. Tume koogipõhi lõika kaheks kihiks. Paksem tume kiht aseta vormi, immuta see kirsikompotiga ja kata biskviidikuubikute-hapukoore seguga ja kirssidega. Kõige viimasena aseta koogile teine tume koogipõhi. Glasuuri jaoks sega potis tuhksuhkur, vesi ja kakao ühtlaseks, kuumuta umbes 45-kraadini ja vala koogile. Enne serveerimist lase külmikus vähemalt 6 tundi seista.

 

Head maiustamist!

Johanna

 

[gallery ids="3010710,3010713,3010716,3010719,3010722,3010726"]