Johanna köögis: Võluv Margherita

45 kommentaari
Johanna köögis: Võluv Margherita

When the moon hits you eye like a big pizza pie That’s amore ehk ting-a-ling-a-ling täna on meil päevakorras  pitsa. Margherita lennutab meid oma lihtsusega otse Itaalia südamesse ja kas ei kõla mitte imeliselt pokaal veini, paar pitsalõiku , tähine taevas ja mõnus seltskond:)

When the moon hits you eye like a big pizza pie That’s amore ehk ting-a-ling-a-ling täna on meil päevakorras  pitsa. Margherita lennutab meid oma lihtsusega otse Itaalia südamesse ja kas ei kõla mitte imeliselt pokaal veini, paar pitsalõiku, tähine taevas ja mõnus seltskond:)

 

 

Kogus: kaks suurt pitsat ehk  4-6 inimest

Tulemus: pilet Itaaliasse kõigest 5 euroga

Muusikasoovitus: Dean Martin “That`s Amore”

Kalorid: 1 pisike lõik 100 kilokalorit  ehk tõeline kaalujälgijate toit:D

Vaja läheb:

Tainas:

Pool pakki kuivpärmi ehk 7 g

200 g käesooja vett

näpuotsaga suhkrut 

1 tl soola

u 280 g  jahu taina jaoks ja  40 g põhja vormimiseks 

Kate:

200 g tomatipastat (mina lisasin juurde veel kolm küüslauguküünt, veidi soola ja basiilikut)

1 pakk mozzarellat

2-4  tomatit

värskeid basiiliku lehti

veidi meresoola

oliiviõli

Kuidas teha:

Lisa kuivpärmile käesoe vesi, suhkur ja sool. Jäta pärmseened natukeseks ajaks paljunema-pidutsema. Nüüd lisa pärmile juurde jahu, sega ja sõtku tainas  korralikult läbi (umbes 8 minutit)  ja lase sel soojas kohas rätiku all kerkida umbes 1 tund.  Kui tainas on ära kerkinud, tee tööpind kergelt jahuseks, jaga tainas pooleks ja hakka sellest põhja vormima (paksus umbes 2-3 mm ja ära jahu vormimisel pelga. Jäta vaid meelde, et tainas peab olema võimalikult plastiline). Vahepeal pane ahi juba tööle. Nüüd pole midagi muud, kui määri põhjale tomatikaste, suured tükid mozzarellat, tomativiile ja basiilikut. Lõpuks puista peale meresoola ja piserda üle oliiviõliga. Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 15 minutit ja naudi.

 

“Õnneliku elu üheks saladuseks on pidevad väikesed naudingud.”

Iris Murdoch