Johanna meespere soovitab: mahlased Lindströmi kotletid

Johanna meespere soovitab: mahlased Lindströmi kotletid

Täna teeme mahlaseid Lindströmi kotlette, mis on võitnud vist küll kõikide rootslaste südamed. Ühe teooria kohaselt leiutas need mahlased kotletid Maria Kristina Lindström, kes lisas hakkliha hulka peedi ainult seetõttu, et raha kokku hoida. Teise teooria järgi on leiutajaks hoopis Peterburis sündinud-kasvanud, kuid Rootsis elanud kapten Henrik Lindström, kes lasi endale Hotel Witti restoranis valmistada kotlette Venamaal proovitud retsepti järgi. Mina isiklikult jumaldan neid kotlette ja teen kummarduse mõlemale.

Täna teeme mahlaseid Lindströmi kotlette, mis on võitnud vist küll kõikide rootslaste südamed. Ühe teooria kohaselt leiutas need mahlased kotletid Maria Kristina Lindström, kes lisas hakkliha hulka peedi ainult seetõttu, et raha kokku hoida. Teise teooria järgi on leiutajaks hoopis Peterburis sündinud-kasvanud, kuid Rootsis elanud kapten Henrik Lindström, kes lasi endale Hotel Witti restoranis valmistada kotlette Venamaal proovitud retsepti järgi. Mina isiklikult jumaldan neid kotlette ja teen kummarduse mõlemale.

 

 

Tulemus: sõprus peediga

Kogus: 10 tk

Kalorid: 1 kotlet annab umbes 100 kilokalorit

Muusikasoovitus: Daft Punk “Lose Yourself To Dance”

 

Vaja läheb:

200 g hakkliha

umbes 160 g marineeritud ja hakitud peeti (sobib ka tavaline, aga siis lisa umbes 1 tl veiniäädikat juurde)

1 keedukartul

1 punane sibul

2 küüslauguküünt

1 muna

Törts vahukoort või hapukoort

1 spl kappareid, hakitud

soola

pipart

vajadusel 1 spl jahu

Kuidas teha:

Kotlettide tegemine on ülilihtne ja väga hea võimalus ära kasutada näiteks õhtusöögist allesjäänud köögivilju või isegi hommikuputru. Asume aga nüüd konkreetse retsepti juurde. Kõigepealt haki peeneks sibul ja küüslauk ning prae need klaasjaks. Samal ajal riivi peet ja peenesta kahvliga keedukartul. Kui see on tehtud, võta suurem nõu, vala sinna sisse hakkliha ja maitsesta see soola-pipraga. Järgnevalt sega juurde peet, kartul, sibul, küüslauk, hakitud kapparid ja lahtiklopitud muna. Sega ained omavahel ühtlaseks massiks ja lase segul veidi maitsestuda. Vormi massist 10 keskmise suurusega kotletti ja prae need õlis mõlemalt poolt kenasti pruuniks (paarist minutist täitsa piisab). Järelküpseta kotlette 200-kraadises ahjus  umbes 15 minutit. Oh, küll said need alles hääd!

 

Johanna