Johanna: minu heleroosa pilveke ehk maasikasuflee

41 kommentaar
Johanna: minu heleroosa pilveke ehk maasikasuflee

Hetkel ajab üks koosviibimine-pidu teist taga ja just seepärast jagan ma oma  tänases postituses sinuga üht kiirelt ja lihtsalt valmivat maasikasuflee retsepti. 

Hetkel ajab üks koosviibimine-pidu teist taga ja just seepärast jagan ma oma  tänases postituses sinuga üht kiirelt ja lihtsalt valmivat maasikasuflee retsepti. 

Kogus: 6-le

Muusikasoovitus: India Arie “Video”

Tulemus: Suus sulav ja kauni välimusega roosa pilveke;)

Kalorid: 1 portsjon annab umbes 100 kilokalorit

 

Vaja läheb:

Püree

200 g maasikaid (sobivad ka teised marjad)

50 g suhkrut

1-1,5 tl maisitärklist 

Natuke vett

Munavalgevaht

4 munavalget

50 suhkrut

Veidi sidrunhapet

 

Kõigepealt määri võiga vormid ja puista need üle tuhksuhkruga. Nüüd püreesta marjad, lisa suhkur ja aseta pott tulele. Kuumuta segu keemiseni ja siis nirista sinna sisse vähese veega segatud tärklis ja sega segu kuni paksenemiseni. Tõsta pott tulelt ja lase segul täielikult jahtuda. Klopi munavalged suhkruga  tugevaks vahuks  ja sega see siis osade kaupa jahtunud maasikapüree hulka. Püüa siis nii vähe, kui võimalik segada, et säiliks vahu õhulisus. Valmis segu tõsta triiki vormidesse ja küpseta 175-kraadises ahjus 10-12 minutit või kuni suflee on oma peakese tõstnud ja pealt kergelt pruuniks tõmbunud. Suflee armastab niiskust, nii et aseta küpsetamise ajaks ahju ka kausitäis vett. Enne serveerimist raputa suflee üle tuhksuhkruga ja lisa juurde peotäis hapukaid marju või kastet.

Nipid:

  • Küpsetamise ajal ära ava ahjuust
  • Tainast sega võimalikult vähe ja õrnalt
  • Kui suflee on valmis, ava ahjuuks ja lase neil seal veel nii 30 sekundit olla
  • Suflee pistab ainult hetkeks vormist oma peakese välja, nii et serveeri koheselt.