Unustusse vajunud kunagine lemmiksöök kaerahelbepuder on jälle mu parim sõber! Valmistan end ette Eesti külmadeks ilmadeks ning kuidas saakski seda paremini teha kui soojendades oma vereringet ühe elava ja energiarohke hommikupudruga. Unustusse vajunud kunagine lemmiksöök kaerahelbepuder on jälle mu parim sõber! Valmistan end ette Eesti külmadeks ilmadeks ning kuidas saakski seda paremini teha kui soojendades oma vereringet ühe elava ja energiarohke hommikupudruga. Me kõik oleme söönud seda võisilma, maasikamoosi ja õunakastmega rohkem kui küll. Seepärast lisan asjale vürtsi ning pööran traditsioonilise hommikupudru pahupidi, lisades sellele eksootilise litši maigu. Litšid on magusad puuviljad algupäraselt Hiinast, mis on nüüdseks laialdaselt levinud Aasias, USAs ja Austraalias. Pole ime, et need algselt naljakad tunduvad puuviljad kuulsust koguvad, kuna sel on väga mitmeid kasutegureid meie tervisele, mille hulka kuuluvad: – Vähi vastu võitlevad omadused – Südameveresoonkonnahaiguste raviomadused – Seedimise soodustamine – Luude tugevdamine – Kõrge B ja C vitamiini sisaldus – Antioksüdantide sisaldus – Kaalulangetuse soodustamine – Naha parandamine ja akne vastu võitlemine – Vabade radikaalide vastu võitlemine – Juuste hooldamine Ports ühele 6 litši (konserveeritud või värsket) ½ klaasi täisterakaerahelbeid ½ klaasi piima ¼ klaasi litšisiirupit või veel piima ¼ tl mandliekstrakti noaotsatäis meresoola kakaonööbid kaneeli Kuna müügil värskeid litšisid hetkel ei ole, siis ostsin konserveeritud ja kasutasin retseptis nende siirupivett. Selle tulemusena tuli puder väga kreemjas ja mõnusalt magus. Kes kasutab värskeid litšisid, võib lisada litšisiirupi asemel veel piima, kui see samm paistab olevat vajalik. Sega väikeses potis kokku piim, litšisiirup, mandliekstrakt ning sool. Kalla sisse kaerahelbed ning jäta paariks tunniks külmkappi likku. Lase madalal tulel keema ning keeda, kuni puder on täiesti pehme. Aseta potti litšid ning kasutades käsiblenderit purusta need. Võid vaba käega blenderiga ka pudrust üle lasta, et tulemus oleks eriti kreemjas. Kuumuta veel minutike ning serveerides raputa üle kaneeli ja kakaonööpidega! Merilin Taimre Vaata kõik Merilini retsepte SIIT Vaata galeriid (4 fotot)
Moeloojad Riina Põldroos, Aldo Järvsoo ja Ketlin Bachmann kevadisel Tallinn Fashion Weekil / Foto: Henri-Kristian Kirsip Ilu ja mood MOOD EDASTAB SÕNUMEID: saa teada, milliseid!