Reklaam sulgub sekundi pärast

Merilin Taimre retsept: Guacamolega täidetud kanataskud

Oleme harjunud guacamole't sööma maisikrõpsude ja köögiviljadega, tortillade vahel või võileivakattena. Miks mitte seda aga lihatoite valmistades ära kasutada, et lisada väheke vürtsi ja avokaado kreemjat tekstuuri. Nii pakun välja ühe teistmoodi retsepti kõikidele avokaado ja guacamole armastajatele!

Oleme harjunud guacamole't sööma maisikrõpsude ja köögiviljadega, tortillade vahel või võileivakattena. Miks mitte seda aga lihatoite valmistades ära kasutada, et lisada väheke vürtsi ja avokaado kreemjat tekstuuri. Nii pakun välja ühe teistmoodi retsepti kõikidele avokaado ja guacamole armastajatele!

Kolm taskut

3 suurt kanarinnafileed (u 900 g)

2 tl paprika maitseainet

1 tl Santa Maria mehhikopärast kanamaitseainet

¼ tl jahvatatud köömneid

pipart

oliiviõli

Guacamole:

½ avokaadot

¼ sidrunist pressitud mahla

1 purustatud küüslauguküüs

1 spl hakitud rohelist sibulat

½ tl teravat tšillikastet või tšillihelbeid

meresoola

pipart

Eelkuumuta ahi 200 kraadi juurde. Püreesta avokaado keskmise suurusega kausis ning sega hulka ülejäänud guacamole koostisosad. Lõika igasse kanarinda pikuti üks lõhe, mida hiljem guacamole'ga täita.

Kuumuta pannil oliiviõli ning pruunista kanafileed mõlemalt poolelt paar minutit. Sega väikeses kausis kokku kõik maitseained ning kasta kanafileed mõlema küljega sinna sisse. Aseta maitseainetega kaetud fileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, täida guacamole'ga ja küpseta ahjus u 15-20 minutit, kuni kana on küps.

Serveeri värske salati või grillitud köögiviljadega!

Merilin Taimre

Vaata kõiki Merilini retsepte SIIT

Merilin Taimre tervislikke retsepte leiad ka Buduaari ajakirja kevadnumbrist!


[gallery ids="2059502,2059509"]