Merilin Taimre retsept: tervislik baklažaanipitsa

5 kommentaari
Merilin Taimre retsept: tervislik baklažaanipitsa

Kes ei armastaks pitsat? Sellist mahlakat, parajalt krõmpsu, rikkalikku, rohke kastme ja juustuga? No muidugi armastan minagi! Aga samas ei taha ju trennis valatud higipisaraid tühja auku kallata. Mis siis teha? Ikka üks eriti tervislik pitsa, mis maitseb sama hästi või veel paremini kui see jahusel saiapõhjal pitsa!

Kes ei armastaks pitsat? Sellist mahlakat, parajalt krõmpsu, rikkalikku, rohke kastme ja juustuga? No muidugi armastan minagi! Aga samas ei taha ju trennis valatud higipisaraid tühja auku kallata. Mis siis teha? Ikka üks eriti tervislik pitsa, mis maitseb sama hästi või veel paremini kui see jahusel saiapõhjal pitsa!

Muidugi ei saa hooplemata jätta, kui tervislik baklažaan on:

* Sisaldab kuni 92% vett, seejärel süsivesikuid 5–6% ja siis veel valke 1%.

* Ideaalne meie väljanägemisele noorendades ja niisutades  nahka, andes sellele elastsust, muutes jume säravaks ning vähendades kortse.

* Hea tervisele, ennetades südamehaigusi, tugevdades maksa, vähendades kolesterooli, langetades veresuhkrut, soodustades haavade paranemist, väljutades organismist liigset vett, tugevdades luid, olles kasulik närvidele ning vähendades kaalujälgijate peavalu.

Kindlasti soovid nüüd ruttu retsepti kallale juba asuda? Aga palun!

Koostis:

½ baklažaani

oliiviõli

meresoola

pipart

*soovipäraseid pitsakatteid

Lõika baklažaan pikuti u 2 cm paksusteks viiludeks, puista peale soola ning lase 30 minutit seista. Seejärel kuivata paberrätiga. Pintselda üle oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta 180-kraadisesse ahju u 5 minutiks, võta välja ning lisa soovipärased pitsakatted (mida soovid küpsetada).

Seejärel aseta järjekordseks 5 minutiks ahju ning kata veel soovipäraste lisanditega (mida küpsetada ei soovi).

Ise valmistasin kõik pitsaviilud erinevalt. Pärast 5 minutit võtsin baklažaaniviilud välja, katsin tomatikastme, küüslaugu, seente ja juustuga ning viskasin ahju 5 minutiks tagasi. Pärast ahjust eemaldamist lisasin veel tomatit, spinatit, feta juustu, kappareid ja peeti.

Serveeri, kuni baklažaan on veel soe.

Head isu!

Vaata kõiki Merilini retsepte SIIT