Merilin Taimre retsept: Valmistame ise mandlipiima

Merilin Taimre retsept: Valmistame ise mandlipiima

Mandlipiim on jahvatatud mandlitest ja veest valmistatud taimse päritoluga beežikas, kreemja tekstuuri ja pähklise maitsega jook. Erinevalt teistest piimadest puudub mandlipiimas kolesterool ja laktoos e piimasuhkur.

Mandlipiim on jahvatatud mandlitest ja veest valmistatud taimse päritoluga beežikas, kreemja tekstuuri ja pähklise maitsega jook. Erinevalt teistest piimadest puudub mandlipiimas kolesterool ja laktoos e piimasuhkur.

Kuna mandlipiim on taimne jook, siis seda kasutavad sageli veganid, vegetaarlased ning teised piimatoodetest loobunud inimesed. Kuigi mandlipiim on meile kaubanduslikult igati kättesaadav, siis tasub seda siiski pigem ise valmistada. Miks? Põhjusi on mitmeid

 

  • See on odavam.
  • See on rohelisem/ökoloogilisem.
  • See ei sisalda lisaaineid nagu värvained, maitsetugevdajad, säilitusained, lõhnaained jpm.
  • See on värske.
  • Võid valmistada selle just nii rikkaliku, lahja, kreemja, vesise, magusa kui ise tahad.
  • Võid valmistada täpselt nii palju kui seda vajad.
  • Võid valmistada selle idandatud mandlitest, et vallandada neis leiduvaid toitaineid ning neutraliseerida kõikides seemnelistes leiduvaid kahjulikke aineid.
  • See on lihtsalt maitsvam!

 

Mandlipiim

Retsepti järgi saab u 800 ml piima

Vaja läheb:

1 tass üleöö leotatud mandleid

3½ tassi filtreeritud vett

1 tl vanilliekstrakti

¼ tl kaneeli

noaotsatäis meresoola

Valmistamine:

Leota mandleid vees vähemalt 8 tundi kuni üleöö.

Eemalda vesi ja blenderda mandleid koos ülejäänud koostisainetega paar minutit, kuni mandlitükke enam näha pole.

Aseta tiheda koostisega rätt kausi kohale ja kalla piim vaikselt selle peale. Võta ühe käega räti äärtest kinni nii, et kott oleks pealt suletult. Teise käega pressi mandlisegu, et saada kätte kogu piim. See võib aega võtta umbes 3-6 minutit, et saada kogu piim välja. Rätti järele jäänud mandlipuru võib ära kasutada küpsetistes!

Kalla piim suletavasse klaaspurki ja säilita külmkapis kuni 5 päeva. Enne tarbimist loksuta hoolikalt!

Merilin Taimre

Vaata kõiki Merilini retsepte SIIT

Merilin Taimre tervislikke retsepte leiad ka Buduaari ajakirjast!