Merilin Taimre retsept: vürtsikad takod veiseliha ja köögiviljadega

Merilin Taimre retsept: vürtsikad takod veiseliha ja köögiviljadega

Takosid saab valmistada väga mitmekülgselt. Kes armastab neid vürtsikalt, kes mahedalt, kes lihakalt, kes pigem köögiviljadega.

Takosid saab valmistada väga mitmekülgselt. Kes armastab neid vürtsikalt, kes mahedalt, kes lihakalt, kes pigem köögiviljadega.

Siin on minu lemmikviis nende valmistamiseks! Rohkete köögiviljadega, piisavalt lihakana ja vähese vürtsiga!

5 takot:

5 maisitaskut

2 hakitud küüslauguküünt

1 riivitud porgand

200 g veisehakkliha

1 tass naturaalset tomatipastat

¼ tassi hakitud paprikat

¼ tassi punaseid ube

¼ tassi maisi

1 spl teravat tšillikastet

1 spl sojakastet

parmesani juustu katmiseks

oliiviõli praadimiseks

hakklihamaitseainet

itaalia vürtsisegu

meresoola

pipart

Kuumuta pannil oliiviõli ning prae hakkliha pruuniks. Maitsesta soola, pipra ja hakklihamaitseainega. Vähenda kuumust ja vala peale tomatipasta, tšilli- ning sojakaste. Maitsesta itaalia vürtsidega ning sega korralikult. Lisa pannile kõik köögiviljad ning hauta segu u 5 minutit. Vala segu serveerimiskaussi.

Nüüd need, kes soovivad eriti krõbedaid takosid – kuumutada ahi 180 kraadini. Maisitaskud asetada 5 minutiks ahju ning seejärel täita hakklihaseguga. Mina eelistasin maisitaskuid mitte küpsetada, kuna nii on takosid kergem süüa. Arvestage, et mida krõbedam, seda pudisevam!

Kõige lõpuks raputa peale parmesani juustu ning serveeri!

Vaata kõiki Merilini retsepte SIIT