3 OHTLIKKU TOITU, MIS TEKITAVAD organismis põletikke

3 OHTLIKKU TOITU, MIS TEKITAVAD organismis põletikke

Kroonilise põletiku esinemine kehvendab elukvaliteeti ning võib endaga kaasa tuua mitmeid tõsiseid terviserikkeid nagu näiteks infarkt, insult, diabeet, vähk ning liigesehaigused. Kui organismis on väike põletik, et tee see tervisele liiga, vaid isegi soodustab organismi paranemist, ent kui põletik muutub krooniliseks, on olukord halb.

Kroonilise põletiku esinemine halvendab elukvaliteeti ning võib endaga kaasa tuua mitmeid tõsiseid terviserikkeid nagu näiteks infarkt, insult, diabeet, vähk ning liigesehaigused. Kui organismis on väike põletik, ei tee see tervisele liiga, vaid isegi soodustab organismi paranemist, ent kui põletik muutub krooniliseks, on olukord halb.

Selleks et kroonilise põletiku teket vältida, tasub silma peal hoida ka oma menüül! Nimelt soodustavad teatud toidud organismis põletike süvenemist!

Allpool on välja toodud kolm toitu, mille tarbimine võib põhjustada kroonilist põletikku:

1. Punane liha

Liha sisaldab palju valku ning on seetõttu oluline komponent tänapäeva inimese menüüs, ent seda piiratud koguses. Põhjus on lihtne – punane liha sisaldab märkimisväärses koguses küllastunud rasva, mille liigne tarbimine kahjustab soolestiku limaskesta ning see omakorda laseb bakterid organismi, kus nad tekitavad põletikulisi reaktsioone.

Üks kord nädalas punast liha süüa tervisele ohtu ei tekita ja väiksemate portsjonitena võib seda süüa ka rohkem. Siiski pea meeles, et kala on tervisele kasulikum ja seda võiks süüa mitmel päeval nädalas.

2. Punane vein

Alkoholi tarbimisega tuleb alati piiri pidada ning väike klaas veini võib isegi põletikulisi näitajaid organismis kahandada, ent alkoholi liigne tarbimine mõjub täpselt vastupidiselt. Üks klaas veini ja sinna kõrvale klaas vett ei ole patt. 

3. Agaavisiirup

Tegu on küll loodusliku tootega, mis on suhkrust kindlasti parem variant, ent ka sellega tuleb piiri pidada. Agaavisiirup koosneb 85% ulatuses fruktoosist, mis on samuti suhkur ja reaalsus on see, et igasugune suhkur soodustab põletikuliste protsesside teket organismis, lisaks koormab see maksa ja võib põhjustada ka maksakahjustusi.

Kõiki toitusid, olgu need kui tervislikud tahes, tuleb tarbida mõõdukalt ja alati tasub kuulata oma sisetunnet.

Allikas: prevention.com