Armastus šokolaadi vastu on seotud ellujäämisinstinktiga

Armastus šokolaadi vastu on seotud ellujäämisinstinktiga

Miks me armastame magusat? Selgub, et tegelikult on põhjus hoopiski sügavam ning see on seotud ellujäämisinstinktiga, väidab toitumisele spetsialiseerunud psühholoog Debra A. Zellner (loe tema kohta rohkem siin). 

Miks me armastame magusat? Selgub, et tegelikult on põhjus hoopiski sügavam ning see on seotud ellujäämisinstinktiga, väidab toitumisele spetsialiseerunud psühholoog Debra A. Zellner (loe tema kohta rohkem siin). 

Nimelt sisaldavad magusad toidud rohkem kaloreid, mis omakorda annavad energiat, mida meil elus püsimiseks vaja on. Kui tänapäeval on kõik poed toitudest lookas ja inimesed on pigem kimpus rasvumisega, siis kunagi oli olukord hoopis vastupidine – nälg oli suurim põhjus, miks inimesed surid. Söök oli jumalate kingitus ning mida rohkem energiat see andis, seda kasulikumaks seda peeti. Sellest ajast seostab inimese aju magusat ellujäämisega ning seetõttu alateadvus meid magusat sööma ajabki. Tol ajal peeti magusa söömise all silmas peeti, porgandeid, banaane, viigimarju, datleid ja kakaoube.

Armastus magusa vastu pärineb aegadest, mil see oli eluks vajalik ja seda sai haruharva. Muidugi ei olnud sellistel aegadel võimalik komme ja kooke süüa, vaid pigem kõrge kalorsusega puuvilju ja kakaoube! 

Ka tänapäeval võiks poes müüdavate maiustuste asemel eelistada pigem süsivesikuterikkaid peete, poragndeid, banaane, viigimarju, datleid ja toorkakaost valmistatud šokolaadi.

Allikas: Stylecaster.com