Eestis süüakse aina rohkem tumedat šokolaadi

Eestis süüakse aina rohkem tumedat šokolaadi

Kuigi tänavu on šokolaaditahvlite tarbimine Eestis võrreldes eelmise aastaga langenud, näitab tumeda šokolaadi nõudlus jätkuvalt tõusutrendi, ulatudes juba 26 protsendini kõikidest müüdud tahvlitest, kinnitab Nielseni septembrikuine Eesti tarbimisharjumuste uuring.

Kuigi tänavu on šokolaaditahvlite tarbimine Eestis võrreldes eelmise aastaga langenud, näitab tumeda šokolaadi nõudlus jätkuvalt tõusutrendi, ulatudes juba 26 protsendini kõikidest müüdud tahvlitest, kinnitab Nielseni septembrikuine Eesti tarbimisharjumuste uuring.

Fazer Eesti maiustuste kategooriajuht Triin Aasma sõnul on šokolaaditootjad hakanud suuremat rõhku panema just tumeda šokolaadi tootesegmendi arendamisele ning täna moodustab see juba üle veerandi kõigist Eestis müüdud šokolaadidest. “Tumeda šokolaadi tarbimise kasvu peamisteks põhjusteks on järjest laienev ja põnevam tootevalik meie kauplustes ning tarbija tõusnud teadlikkus selle kasulikkusest,” ütles Aasma.  

Näiteks sügistalviseks hooajaks lisandus Fazeri tumeda šokolaadi sarja Pure Dark uus tšilliga maitsestatud šokolaad, millel on lisaks särtsakale maitsele mitmeid tervist tugevdavaid omadusi. Mida tumedam on šokolaad, seda rohkem sisaldab see kakao kasulikke omadusi. “Vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega šokolaad on tervislikumaks alternatiiviks teistele maiustustele, kuna see sisaldab ohtralt kiudaineid, antioksüdante ning mineraale nagu magneesium ja kaalium, sisaldades seejuures reeglina vähem suhkrut,” selgitas Aasma. Erinevad teadusuuringud on leidnud, et antioksüdantiderohke tšilli tugevdab immuunsüsteemi, aitab parandada seedimist ja põletada rasvu ning stimuleerib vereringet.

Paar ruutu kvaliteetset tumedat šokolaadi päevas on tervisele igati kasulik!