EMADEPÄEVA RETSEPT: hõrk keefiri-mangokook biskviidi põhjal

1 kommentaar
EMADEPÄEVA RETSEPT: hõrk keefiri-mangokook biskviidi põhjal
pilt: Sandra Daškova

Koogikuninganna Sandra Daškova jagab mõnusat koogiretsepti, mis sobib emadepäevaks lausa ideaalselt.

Tegemist on kevadiselt kerge retseptiga, kus on nii mahlasust kui ka tummisust.

Keefiri- ja mangokook:
1 muna
50g jahu
50g suhkrut
1 mango
500ml keefirit
200ml vahukoort
125g suhkrut
300g toorjuustu
9 želatiinilehte
50ml piima

Tee nii:

Alusta biskviidist, selleks vahusta muna ja suhkur omavahel kohevaks. Nüüd sega jahu spaatli abil vahu hulka. Pigem sega võimalikult vähe ja küpseta kohe 18 cm läbimõõduga vormis 180 kraadi juures 8-10 minutit. Lase jahtuda ja võta vormist välja. Haki mango meelepärasteks tükkideks. Vahusta vahukoor, külm toorjuust ning suhkur vahuks. Ära üle mikserda! Pane želatiin külma vette 5-7 minutiks likku. Lahusta kuumas piimas. Kalla peene nirena keefiri hulka, hoolikalt segades. Lisa keefir ja mango vahu hulka. Pane suuremasse vormi põhja biskviit ning kalla segu sinna peale. Pane külmikusse üleöö tarduma. Kaunista värskete marjadega.

Foto: pilt: Sandra Daškova

Sarnased artiklid