Reklaam sulgub sekundi pärast

EMADEPÄEVA RETSEPT: hõrk keefiri-mangokook biskviidi põhjal

Sandra Daškova

pilt: Sandra Daškova

Koogikuninganna Sandra Daškova jagab mõnusat koogiretsepti, mis sobib emadepäevaks lausa ideaalselt.

Tegemist on kevadiselt kerge retseptiga, kus on nii mahlasust kui ka tummisust. Keefiri- ja mangokook: 1 muna 50g jahu 50g suhkrut 1 mango 500ml keefirit 200ml vahukoort 125g suhkrut 300g toorjuustu 9 želatiinilehte 50ml piima Tee nii: Alusta biskviidist, selleks vahusta muna ja suhkur omavahel kohevaks. Nüüd sega jahu spaatli abil vahu hulka. Pigem sega võimalikult vähe ja küpseta kohe 18 cm läbimõõduga vormis 180 kraadi juures 8-10 minutit. Lase jahtuda ja võta vormist välja. Haki mango meelepärasteks tükkideks. Vahusta vahukoor, külm toorjuust ning suhkur vahuks. Ära üle mikserda! Pane želatiin külma vette 5-7 minutiks likku. Lahusta kuumas piimas. Kalla peene nirena keefiri hulka, hoolikalt segades. Lisa keefir ja mango vahu hulka. Pane suuremasse vormi põhja biskviit ning kalla segu sinna peale. Pane külmikusse üleöö tarduma. Kaunista värskete marjadega. [caption id="attachment_3052229" align="alignnone" width="471"] Foto: pilt: Sandra Daškova[/caption]