Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: Vürtsikalt täidetud paprikad kuskussi ja hakklihaga

Täna jäid mulle poes silma imeilusad punased paprikad, mis andsid inspiratsiooni ka õhtusöögiks ehk siit siis minu vürtsikalt täidetud paprikad. Tegemist on toiduga, mis ei saa lihtsalt untsu minna ja täidise tegemisel saab väga edukalt ära kasutada oma külmkapis olevaid jääke.

Täna jäid mulle poes silma imeilusad punased paprikad, mis andsid inspiratsiooni ka õhtusöögiks ehk siit siis minu vürtsikalt täidetud paprikad. Tegemist on toiduga, mis ei saa lihtsalt untsu minna ja täidise tegemisel saab väga edukalt ära kasutada oma külmkapis olevaid jääke.

 

Tulemus: Turgutasid just oma südant ja ainevahetust

Naer on tervisele kasulik: Louis C.K. stand-up komöödia

Kalorid: 1 täidetud paprikas annab umbes 350 kilokalorit ja tšillipipras olev kapsaitsiin aitab sinu kehal kilokaloreid põletada ka peale söömist

Kogus: 5-le sööjale vähemalt. Minu paprikad olid nii suured, et mulle piisas täitsa ühest, aga mehemürakad sõid kaks kuni kolm tükki. Sa võid julgelt kogust poolitada, kui plaanid õhtusööki vaid kahele.

Vaja läheb:

10 suurt punast paprikat

200 g hakkliha

Punaseid ube tšillikastmes (terve konserv ehk 400 g)

1 šalottsibul

4 küüslauguküünt

70 g kuskussi 

100-150 g riivjuustu

Kimp maitserohelist (mina kasutasin peterselli, sellerit ja rohelist sibulat)

Vastavalt maitsele soola

Kuidas teha:

Kõigepealt pese paprikad, lõika neilt "mütsid" maha ja tee need noa abil seest puhtaks. Seemned tulevad vee all loputades ilusti ära. Nüüd pane hakkliha pannile praadima ja samal ajal haki peeneks sibul ja küüslauk. Kui hakkliha on poolenisti valmis, lisa sibul ja küüslauk. Umbes 5 minuti pärast lisa punased oad koos tšillikastmega ja hauta umbes 15 minutit või kuni täidis on mõnusalt paks. Päris lõpus maitsesta soolaga, lisa peeneks hakitud maitseroheline ja valmis kuskuss. Kuskussi valmistamiseks vala sellele peale kuum soolvesi või puljong (umbes 200 ml) ja jäta kaane alla 5 minutiks paisuma (valmis kuskuss tõmba kahvliga kohevaks). Mis edasi? Nüüd pole midagi muud teha, kui täita paprikad vaheldumisi riivjuustu ja hakklihaseguga. Viimane kiht võiks siiski olla kaetud juustuga. Aseta mütsidega paprikad potti, vala põhja umbes 1,5 dl vett ja kata pealt fooliumiga. Minu suured paprikad küpsesid 220-kraadises ahjus tund aega, aga pisemate puhul saab hakkama ka 35 minutiga. Soovitan sul vahepeal lihtsalt piilumas käia:)

 

Head nädalat!

Johanna

[gallery ids="1981192,1981198,1981204,1981211,1981217,1981223,1981229,1981236"]