Pole midagi paremat ja tervislikumat, kui värske köögivili ning just nüüd on käes see imeline hooaeg, mil turud on mahlastest juurviljadest lausa lookas. Veelgi parem on muidugi värskeid saadusi omaenda koduaiast võtta. Räägitakse, et köögivilju peaks sööma toorelt, sest nii saab organism neist rohkem vitamiine ja mineraalaineid kätte. Kuid nii nagu ikka, on igal reeglil ka erandeid ja seda ka köögiviljade osas. Nimelt väidavad eksperdid, et porgandit on kasulikum süüa hoopis küpsetatud kujul. Porgand sisaldab lükopeeni ja beeta karoteeni – kuumutamise käigus muutuvad need ained organismi jaoks paremini omastatavaks. Lisaks tasuks teadlik olla ka sellest, et tegelikult kaotavad enamus köögivilju kuumutamise käigus üksnes paarkümmend protsenti kasulikest vitamiinidest –see tähendab, et väga suure osa saab organism siiski kätte. Toored köögiviljad on kahtlemata kasulikud, kuid need võivad mõne organismi jaoks pisut raskesti seeduvad olla. Allikas: Health
Britta Burket ja Helen Haava — FOTO: GoodNews, Evelin Kruus Nipinurk VIDEO! Miks on koostöö oluline? Koostöö puhul tehakse tööd ühise eesmärgi nimel
Telesaade Buduaar — FOTO: Erakogu Telesaade Buduaar Milliseid energiabatoone ja joogisegusid kasutab Kaisa Selde?
Jan Uuspõld — FOTO: Jan Uuspõld/TV3 Seltskonnauudised “SELLE SUVE ARMUKE.” Jan Uuspõld avaldas tulikuumad kaadrid
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?