Kiirnuudlid: ohtlikum toit kui senini arvatud

Kiirnuudlid: ohtlikum toit kui senini arvatud

Halvad uudised: kiirnuudlid on tervisele kahjulikumad kui senini arvatud.

Halvad uudised: kiirnuudlid on tervisele kahjulikumad kui senini arvatud.

Selgub, et nuudliroog, mille valmistamiseks piisab keeva vee lisamisest, võib põhjustada paljusid erinevaid südamehaigusi ja viia inimese suisa infarktini, vahendab Women´s Health.

Aasiamaades läbiviidud uuringust selgub, et sealne elanikkond sööb põhiliselt kahe mustri järgi: niiöelda traditsiooniline dieet, mis koosneb riisist, kalast, köögi- ja puuviljadest ning kartulist, ja liha- ning kiirtoidudieet, millesse kuuluvad lihatooted, limonaadid, praetud toidud ja poolfabrikaadid. 

Pole üllatav, et viimast seostatakse kõrgema kolesteroolitaseme ja suurema ülekaalulisuse riskiga, kuigi otsest seotust südamehaigustega ei leitud.

Kuid kui uurimise alla võeti kiirnuudlid eraldi, leiti, et naised, kes söövad vähemalt kaks korda nädalas seda nuudlitoodet, saavad 68 protsenti suurema tõenäosusega infarkti. Mehi ei näinud nuudliroog mõjutavat.

Naised on tõenäoliselt vastuvõtlikumad oma hormonaalse taseme tõttu. 

Nii et järgmine kord, kui kiirnuudlid tundub hea variandina, mida lõunaks valmistada, mõtle, kas ajakokkuhoid sel konkreetselt hetkel on väärt oma elu lühendamist.

 

Buduaar.ee