Jaanipäev on läbi sajandite olnud eestlaste kõige tähtsam püha. Nii nagu muiste kogunesid tule ümber igas vanuses pereliikmed, nii võiks see praegugi olla eri põlvkondi ühendav püha. Jaanipäev on läbi sajandite olnud eestlaste kõige tähtsam püha. Nii nagu muiste kogunesid tule ümber igas vanuses pereliikmed, nii võiks see praegugi olla eri põlvkondi ühendav püha. Suureks jaanipäeva-etenduseks hakkab eestlane proove tegema juba maikuust, harjutades entusiastlikult nii grillimist kui ka sütel küpsetamist. Jaanipeoga tähistame suvist pööripäeva, mil öö on nii lühike, et magama minna ei raatsi. Kuid mida kerget ja mõnusat sel pikal ööl laua peale panna? Grillitud köögiviljad paprika noori porgandeid suvisibulavarsi keedetud kartuleid toiduõli Puhasta köögiviljad. Paprikad lõika viiludeks ja keedetud kartulid sektoriteks. Määri köögivilju kergelt õliga ja grilli restil. Grillburgerid 6 kuklit 200g hakkliha 1 muna pipar, sool tomatikaste punase sibula viilud tomativiilud Sega hakkliha, muna ja maitseained. Lõika kuklid pooleks ja määri kõigile 1cm paksuselt hakklihamassi. Aseta kuklid, hakklihamass allpool, grillrestile ja grilli, kuni hakkliha on küpsenud. Serveerimisel lisa tomatikastet või sibula-tomativiile. Vajuta kaks poolikut kokku ühe burgeriks. Veiseliha-ürdirullid 600g veise välisfileed 200g suitsupeekonit Maitseainesegu: 2dl hakitud koriandrit või peterselli 4 hakitud küüslauguküünt 2sl õli 1 tl soola 1 sl musta jahvatatud pipart Viiluta veise välisfilee ja vasarda mõlemalt poolt tugevasti. Sega kokku maitseainesegu. Haki peekon ja sega maitseaineseguga. Tõsta segu lihaviiludele, keera rulli ja kinnita bambustikuga. Lase enne grillimist paar tundi maitsestuda. Peekonisse mähitud frankfurter 6 frankfurterit või viinerit 6 viilu toorsuitsupeekonit Mähi frankfurterite või viinerite ümber peekoniviilud ja grilli restil. Puuviljasalat 3 pirni 3 apelsini 200g viinamarju 4 kiivit 1 purk (900g) aprikoosikompotti 2 sidruni mahl Nõruta aprikoosid ja säilita kompotivedelik. Puhasta ja tükelda puuviljad. Lisa kompotileemele sidrunimahl ja vala puuviljadele. Serveeri vahukoore või jäätisega. Allikas: Eesti perepeod Head isu ja kaunist jaaniööd! Triin Tisler
Kaia Triisa ja Koit Toome — FOTO: Kaia Triisa/Instagram Seltskonnauudised IMEARMAS VAATEPILT: KOIT TOOME poeg läheb iga päevaga üha enam oma isa nägu
Maria Baydar — FOTO: GoodNews, Karen Härms Nipinurk Maria Baydar enesearengust: ainuke ressurss, mille kaudu maailma enda ümber kujundada, oleme me ise
Rebecca Toome ja Miina Rihanna Rõivas — FOTO: Rebecca Toome/Instagram Ilu ja mood TÕELINE PILGUPÜÜDJA: KOIT TOOME tütar näitas Tallinn Fashion Weekil stiilset välimust
Jan Uuspõld — FOTO: Jan Uuspõld/TV3 Seltskonnauudised “SELLE SUVE ARMUKE.” Jan Uuspõld avaldas tulikuumad kaadrid
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?