Reklaam sulgub sekundi pärast

Peotäis pähkleid päevas aitab alandada vähi ja südamehaiguste riski

Hiljuti läbiviidud uuringust selgus, et neil, kes söövad päevas peotäie pähkleid, on 20% väiksem tõenäosus surra vähi ja südamehaiguste tõttu kui neil, kes pähkleid ei söö.

Hiljuti läbiviidud uuringust selgus, et neil, kes söövad päevas peotäie pähkleid, on 20% väiksem tõenäosus surra vähi ja südamehaiguste tõttu kui neil, kes pähkleid ei söö.

See pole aga ainus hea uudis pähklisõpradele. Regulaarsed pähklitega maiustajad on uuringu kohaselt saledamad, mis on positiivne uudis neile, kes usuvad, et pähklid tõstavad kehakaalu.

Kõige selgem uuringust ilmnenud kasutegur oli aga see, et regulaarsetel pähklisööjatel on 29% väiksem tõenäosus surra südamehaiguste tõttu. Südamega seotud haigused on aga üks suurimaid surma põhjustajaid Ameerikas.

Peale selle tuleneb pähklitest ka 11% väiksem tõenäosus surra vähi tõttu.

Uuringust aga ei selgunud, kas erinevad pähklisordid tulemusi mõjutavad. Kõrgema elueaga olid positiivses seoses nii pähklid kui ka näiteks mandlid, Makadaamia pähklid, Kreeka pähklid ja pistaatsiad.

Uuring koosnes kahest jälgivast uuringust, mis kestsid kokku 30 aastat. Selle aja jooksul uuriti enam kui 100 000 inimese elustiili ja toitumisharjumusi.

Osalejad täitsid detailseid küsimustikke iga kahe kuni nelja aasta tagant. Peale küsimustele vastamise paluti neil ka märkida, kui palju ja kui tihti tarbisid nad erinevaid pähkleid.

Andmete analüüsimisel ei arvestatud teisi faktoreid nagu näiteks suitsetamine ja füüsiline aktiivsus, mis võivad eluiga mõjutada.

Allikas: huffingtonpost.co.uk