Reklaam sulgub sekundi pärast

Põsed hakkavad veini juues õhetama? Sa võid veini vastu allergiline olla!

Paljud inimesed arvavad, et neil võib veini vastu allergia olla. Selline järeldus tehakse tavaliselt veini tarbimisel tekkiva põskede õhetuse tõttu. Kuid kas see võib tõesti tõsi olla, et alkoholi manustamisega kaasnev punastamine on hoopis märk allergiast? 


Paljud inimesed arvavad, et neil võib veini vastu allergia olla. Selline järeldus tehakse tavaliselt veini tarbimisel tekkiva põskede õhetuse tõttu. Kuid kas see võib tõesti tõsi olla, et alkoholi manustamisega kaasnev punastamine on hoopis märk allergiast? 

Jah, mõned teadlased usuvad, et veini valmistamise protsessi käigus kasutatavad kemikaalid võivad tõepoolest sellise allergilise reaktsiooni põhjustada. Teiseks märgiks selle kohta, et sul võib veini vastu allergia olla, on aknetaoline lööve, mis tekib just alkoholi manustamisel. Lisaks eelnevale võib esineda ka sügelust, nohu, kõhulahtisust, iiveldust, suu limaskesta paistetust ning kiirenenud pulssi.

Aastaid on veiniallergiat seostatud veinis leiduvate sulfiitidega, aga viimasel ajal on avastatud, et sulfiidid pole siiski allergia peamiseks põhjustajaks. Allergia veini vastu lööb enamikel juhtudel välja just punase veini manustamisel. Viinamarjade kestad, mida punase veini valmistamisel kasutatakse, sisaldavad allergeeni LTB ning nüüd peetakse just seda põhiliseks veiniallergia tekitajaks. Seega on allergiahirmus tundumalt ohutumaks valikuks hoopis valge vein, sest nende valmistamisel viinamarjade kestasid ei kasutata. 

 

winespectator.com

naturalnews.com