RETSEPT: LIHAVÕTTE PASHA eriti hõrgutaval moel

1 kommentaar
RETSEPT: LIHAVÕTTE PASHA eriti hõrgutaval moel
Shutterstock

Koroonakriis võib meid küll räsida, ent lihavõtted siiski ära ei jää.

Hõrgutav pasha magustoit vajab vähemalt 24 tundi külmikus tahenemist, seega võiksid selle valmis teha isegi paar päeva enne pühade saabumist.

Vaja läheb: 

200 ml vahukoort

100 g võid

60 g pähklisegu (hakitud mandlid, sarapuupähklid, india pähklid, kreeka pähklid)

50 g kuivatatud puuvilju ja marju (vaarikad, aprikoosid, rosinad)

400 g kohupiima

200 g hapukoort

5 sl suhkrut (võib asendada steviaga)

3 sl vanillisuhkrut

ühe sidruni riivitud koor

Tee nii:

Vahusta vahukoor. Sulata või ja lase sellel jahtuda. Haki pähklid ja kuivatatud puuviljad.

Sega kohupiim ja hapukoor koos suhkrutega väga põhjalikult ühtlaseks kreemja tekstuuriga massiks. Lisa peenelt riivitud sidruni koor, hakitud pähklid ja puuviljad, sulatatud või ning kõige viimasena sega õrnalt hulka vahustatud vahukoor. Tõsta saadud segu marliga vooderdatud pashavormi või sõelale, (kui sõelale, siis aseta sõel kausi kohale), voldi marli ääred pashale peale, kata raskusega ja aseta külmkappi tahenema. Pasha tahab vähemalt ööpäeva külmikus seismist – kaks või kolm päeva on samuti igati sobiv.

Serveerimisel kummuta pasha taldrikule, eemalda marli ja kaunista kookoshelveste, marmelaaditükkide või röstitud mandlilaastudega.