Soome toiduamet Evira hoiatab kodumaistes porgandites leiduva ohtliku nakkuse eest, mis põhjustab toidumürgitust. Tegemist on Y. pseudotuberculosis nimelise bakteriga, mis on ka varem ulatuslikke epideemaid põhjustanud, vahendab Iltalehti. Kuigi bakter pole väga levinud, võib see porganditesse jõuda juba saagikoristamise ajal ning suudab elus püsida ka 0-5-kraadise temperatuuri juures. Evira sõnul võib bakter põhjustada haigestumist siis, kui selle arv kasvab piisavalt. Toidumürgituse vältimiseks on väga oluline porgandite nõuetekohane käsitlemine. Nende hulka kuuluvad köögiviljade pesemine, koorimine ja käsitlemine eraldi noaga. Õigesti käsitledes on porgandite söömine tervisele ohutu. Kuna mikroobid paiknevad taime peal, siis pestes ja koorides need hävinevad. Samuti tuleks meeles pidada käte hoolikat pesu peale porgandite käsitlemist.
Piret Järvis-Milder abikaasa ja lastega — FOTO: Piret Järvis-Milder/Instagram Pere ja kodu IMEARMAS KAADER: PIRET JÄRVIS-MILDERI tütar on nii palju kasvanud
Hendrik Terras abikaasaga — FOTO: Hendrik Terras/Instagram Pere ja kodu “ME PEAME minema poodi uut autot ostma.” Hendrik Terrase ja tema lapseootel abikaasa ostud ei mahtunud autosse ära
Ingrid Mänd — FOTO: Erakogu Nipinurk KOGEMUSLUGU I Ingrid Mänd: tänu coach`ingule on mu elus toimunud suur areng ja edasiminek
Mihkel Raud kallimaga — FOTO: Mihkel Raud/Instagram Seltskonnauudised ELU NAGU FILMIS: MIHKEL RAUA noor pruut sai sõrme tõeliselt glamuurse sõrmuse
Mineraalid ja testosteroon — FOTO: Unsplash.com Sisuturundus Mineraalid ja testosteroon: hormonaalse tervise toetajad