TEADLASED AVASTASID VILJA, mis tapab vähirakke

TEADLASED AVASTASID VILJA, mis tapab vähirakke

Tervis tuleb loodusest ning tegelikult on võimalik kõiki haigusi ennetada õige toidu abil. Paraku on tänapäeva ravimitööstus suutnud inimestes tekitada sõltuvuse kõikvõimalikest tablettidest ning tervislikust toitumisest ei osata samuti enam nii väga lugu pidada. Kuid mis oleks, kui ühe puuvilja söömine suudaks tõepoolest tappa vähirakke?

Tervis tuleb loodusest ning tegelikult on võimalik kõiki haigusi õige toidu abil ennetada. Paraku on tänapäeva ravimitööstus suutnud inimestes tekitada sõltuvuse kõikvõimalikest tablettidest ning tervislikust toitumisest ei osata samuti enam nii väga lugu pidada. Kuid mis oleks kui ühe puuvilja söömine suudaks tõepoolest tappa vähirakke?

Teadlased on jõudnud järeldusele, et Bangladeshi rahvusvili jaka ehk erilehise leivapuu, mis inglise keeles kannab nimetust jackfruit, sisaldab tohutus koguses erinevaid vitamiine, mineraalaineid ning fütotoitaineid, mis avaldavad organismile tugevat mõju. Just fütotoitainete toimet organismile seostatakse peamiselt vähivastase toimega – piisab, kui päevas tarbida paarsada grammi jaka vilja ning risk vähkkasvajate tekkeks kahaneb märkimisväärselt.

Kuigi teadlased on uuringutega jõudnud alles poole peale, on juba praegu väidetavalt selge, et värske leivapuu viljaliha tarbimine aitab ennetada vähki ning tappa ka vähirakke ehk siis kasvaja algstaadiumis on sellest viljast palju abi.

Tänu kõrgele kiudainetesisaldusele puhastab leivapuu tarbimine organismi mürkainetest ja jääkidest ning transpordib need soolestikust välja – ka see aitab ennetada kasvajate teket – mida puhtam ja tervem on organism, seda tugevam ta on. 

Lisaks sisaldab leivapuu ohtralt A-, B6- ja C-vitamiini ning märkimisväärses koguses ka rauda, kaltsiumit ja magneesiumit. Ka taimetoitlastel soovitatakse just seda vilja süüa, sest liha mittetarbimisel võib kergesti kujuneda B6-vitamiini puudus.

Selline näeb välja Jaka vili – värvused võivad varieeruda:

Kooritud ja puhastatud söögivalmis Jaka:

Allikas: healthyfoodhouse