Toidust peavalu? Jah, see on võimalik!

16 kommentaari
Toidust peavalu? Jah, see on võimalik!

Kui teatud toidud, puu ja juurviljad on tuntud oma kasulike omaduste poolest, siis on ka selliseid toiduaineid, mis võivad sulle hoopis vaevusi põhjustada. Näiteks nagu peavalu, mida kutsub esile aine nimega türamiin.

Kui teatud toidud, puu ja juurviljad on tuntud oma kasulike omaduste poolest, siis on ka selliseid toiduaineid, mis võivad sulle hoopis vaevusi põhjustada. Näiteks nagu peavalu, mida kutsub esile aine nimega türamiin.

Türamiin on aine, mis moodustub toidu vananemisega kaasneval proteiinide lagunemisel. Türamiini leidub peamiselt suitsutatud, marineeritud, kääritatud või mõnel muul viisil töödeldud toidus. 

Türamiinirikkad või lisaaineid sisaldavad toidud on ka näiteks salaami, juust, šokolaad, puuviljad (ananass, banaan, apelsinid, sidrunid, greibid ), õlu, sojakaste, punane vein.

Järgmisel korral, kui su pea valutab, siis mõtle tagasi sellele, mida sa sõid. Ehk ka sinu peavalu põhjus peitub söögivalikutes?

allikas: www.ifood.tv

 

Triin Tisler

Sarnased artiklid