VERIPUNANE RETSEPT: SEE JOOK teeb sinu kehaga imet

5 kommentaari
VERIPUNANE RETSEPT: SEE JOOK teeb sinu kehaga imet

Augustikuud võib nimetada ka arbuusikuuks, sest just praegu on see punane hiiglaslik vili kõige küpsem ning põhjuseid, miks see organismile kasulik on, leidub palju. Kui aga panna omavahel kokku arbuusi ja rosmariini imelised oamdused, tekib põnev kooslus, mis varustab organismi väärtuslike vitamiinide, mineraalainete ja karotenoididega.

Augustikuud võib nimetada ka arbuusikuuks, sest just praegu on see punane hiiglaslik vili kõige küpsem ning põhjuseid, miks see organismile kasulik on, leidub palju. Kui aga panna omavahel kokku arbuusi ja rosmariini imelised oamdused, tekib põnev kooslus, mis varustab organismi väärtuslike vitamiinide, mineraalainete ja karotenoididega.

Arbuus sisaldab A-, C-, E- ja D-vitamiini, erinevaid B-grupi vitamiine, mangaani, kaaliumi, fosforit, tsinki, fluoriidi, rauda, kaltsiumi, magneesiumi ja seleeni. Tänu suurele kaaliumi- ja veesisaldusele aitab arbuus organismist liigset vett väljutada ning üleüldse mõjub see kehale kui korralik sisemine puhastusvahend, mis aitab eemaldada ka ladestunud soolasid ja teisi jääke, mille tulemusena väheneb ka neerukivide tekkeoht.

Kuid see pole veel kõik! Tänu karotenoididele, mida arbuusis samuti ohtralt leidub, mõjub arbuusi söömine organismi tugevdavalt. Arvatakse isegi, et arbuusil on diabeedivastane toime ja et see ennetab südame- ja veresoonkonnahaiguste teket.

Rosmariin sisaldab rikkalikult antioksüdante, mis tugevdavad immuunsüsteemi, ennetavad põletikulisi protsesse organismis, parandavad vereringet ja korrastavad ainevahetust. Lisaks on rosmariinile omistatud ka mälu parandav mõju. Teatud Euroopa piirkondades kasutatakse rosmariini ka kõhukinnisuse puhul.

Rosmariini-arbuusijook teeb organismile head ning allpool toome välja lihtsa retsepti! 

Vaja läheb: 0,5 dl vett, umbes 0,5 kg arbuusi, üks rosmariinioksake

Tee nii: haki rosmariinioks väikesteks tükkideks ja blenderda koos arbuusiga ühtlaseks seguks ning seejärel lisa vesi. Hoia külmikus umbes pool tundi kuni üleöö ning seejärel tarbi.

Saadud jook jahutab, maandab pingeid, tugevdab immuunsüsteemi, parandab vereringet, korrastab ainevahetust, leevendab nahaprobleeme ja puhastab organismi.

Allikas: healthyfoodhouse.com