Reklaam sulgub sekundi pärast

1 VIGA, MIDA MAASIKATE külmutamisel ei tohi teha

Et ka talvisel ajal oleks võimalik kodumaiseid maasikaid nautida, tasub neid kindlasti sügavkülma panna ja seda võiks teha kohe julgesti - enamasti saavad maasikad pigem enne otsa, kui et midagi üle jääb. Maasikate külmutamisel on aga paar olulist nüanssi, mille tähelepanuta jätmine võib maasika maitset ja kvaliteeti kehvendada...

Et ka talvisel ajal oleks võimalik kodumaiseid maasikaid nautida, tasub neid kindlasti sügavkülma panna ja seda võiks teha kohe julgesti - enamasti saavad maasikad pigem enne otsa, kui et midagi üle jääb. Maasikate külmutamisel on aga paar olulist nüanssi, mille tähelepanuta jätmine võib maasika maitset ja kvaliteeti kehvendada...

Selleks, et kodumaine külmutatud maasikas ei meenutaks maitselt Hispaaniast sisse toodud vesise marja maitset, toimi järgnevalt:

1. Vali kümutamiseks pigem väikesed maasikad ning suured marjad lõika pooleks! Miks? Sest suurematel maasikatel on keskel tühimik ja kui need tervelt külmutatda, ei külmu maasikas keskelt läbi ja sisu jääb nätskeks ning vesiseks. See aga omakorda mõjutab maasika maitset ja mari pole enam sugugi nii hea. 

Kui maasikad on karpi asetatud, aseta karbid paariks tunniks külmkappi jahenema ning alles siis pane need sügavkülma. Temperatuur sügavkülmas võiks olla pigem paari kraadi võrra külmem kui muidu, et maasikad seal võimalikult kiiresti külmuksid. Mida madalamal temperatuuril maasikaid sügavkülmutada, seda rohkem mahla neis säilib. 

Kui ka sinul on mõni hea nipp, kuidas maasikaid sügavkülmutada nii, et maitse säiliks võimalikult hästi, siis jaga seda kommentaarides!

Allikas: dailymail.co.uk