Reklaam sulgub sekundi pärast

1 VÕILEIVA KOOSTISOSA, mis on lausa eluohtlik

Võileivad on paljude lemmikuks nii hommikul, päeval kui ka õhtusel ajal ning tänu tervislikule leiva- ja sepikuvalikule, on võimalik muuta oma võileib ka figuurisõbralikuks. Kiirel ajal päästab võileib tõesti suuremast näljast, ent tihtipeale pannakse sinna vahele ka komponente, mis sugugi tervisele head ei tee ning üks nendest komponentidest võib lausa eluohtlikuks kujuneda.

Võileivad on paljude lemmikuks nii hommikul, päeval kui ka õhtusel ajal ning tänu tervislikule leiva- ja sepikuvalikule on võimalik muuta oma võileib ka figuurisõbralikuks. Kiirel ajal päästab võileib tõesti suuremast näljast, ent tihtipeale pannakse sinna vahele ka komponente, mis sugugi tervisele head ei tee ning üks nendest komponentidest võib lausa eluohtlikuks kujuneda.

Mis on see võileiva komponent, mis tuleks kohe ära unustada või siis tervislikuma alternatiivi vastu välja vahetada? Õige vastus on majonees! 

Nimelt sisaldavad poest ostetud majoneesid enamasti mitmeid kahjulikke aineid. Üheks neist on munapulber, mis on valmistatud keemiliselt laboratoorsel teel ja on sünteetilise iseloomuga, mis tähendab, et tegu ei ole puhta aine, vaid keemiaga. See nüanss ei ole küll eluohtlik, ent lisaks sisaldavad poemajoneesid sageli ka odavaid, modifitseeritud, rafineeritud või isegi hüdrogeenitud õlisid, milles on palju transrasvu, mis ladestuvad veresoonte seintele ning tekitavad organismis põletikulisi protsesse ja rasvumist.

Just sellised ebapuhtad, madala kvaliteediga ained keeravad ainevahetuse segi ja organismis hakkavad toimuma põletikulised protsessid ning keha läheb stressi ja ei suuda enam normaalselt funktsioneerida. See omakorda nõrgestab ka inimese immuunsüsteemi ja ta muutub haigustele kergemini vastuvõtlikumaks ning rasvumise korral võivad kaasneda ka diabeet ja teised raskemad haigused.

Kuid see pole veel kõik! Poemajoneesi kõige ohtlikumad komponendid on E-ained! Kui pakendil on märgitud naatriumglutamaat E621, stabilisaatorid ja tihendajad E415, E440, E414, E422 või konservandid Е210, Е211, Е202, siis tasub see toode kindlasti poeletile jätta. Just need E-ained tekitavad mao seintes verejooksu, põhjustavad mao- ja soolestikuhaigusi, lõhuvad hammaste emaili ning võivad tekitada ka vähki! 

Kui sinu menüüs on sageli sees need E-ained, siis pole üldse imestada, kui ainevahetus on korrast ära, kehas on põletikud ja sul on tekkinud allergiad.

Allikad: health.com, youbeauty.com, shape.com