2 asja, mida ei tohi maasikate külmutamisel teha

2 asja, mida ei tohi maasikate külmutamisel teha

Maasikahooaeg hakkab vaikselt läbi saama ning kindlasti tasuks neid ka talveks sügavkülma panna. Nii saab ka külmal talveperioodil suvemarju nautida ja neid magustoitudele ning kookidele lisada. Õigesti külmutades jäävad maasikad magusamad ja ei muutu vesiseks.

Maasikahooaeg hakkab vaikselt läbi saama ning kindlasti tasuks neid ka talveks sügavkülma panna. Nii saab ka külmal talveperioodil suvemarju nautida ja neid magustoitudele ning kookidele lisada. Õigesti külmutades jäävad maasikad magusamad ja ei muutu vesiseks.

Kui aga maasikaid valesti külmutada, kaotavad nad magusa maitse ja sellised maasikad meenutavad pigem kevadel Hispaaniast sisse toodud maasikate maitset – välimus on, aga maitset mitte …

Mida maasikate sügavkülmutamisel kindlasti teha ei tohiks?

1. Suuremaid maasikaid ei tohiks tervelt külmutada

Suuremad maasikad on tavaliselt keskelt nii-öelda õõnsad ehk siis kui need pooleks lõigata, siis näed sa väikest tühimikku. Kui suured maasikad tervelt sügavkülma panna, ei külmu maasikas tervelt ära ja sisu jääb nätskeks. Suured maasikad tuleks poolitada ja sedasi karpi panna.

2. Maasikaid ei tohi otse sügavkülma panna

Kui maasikad on puhastatud ja karpidesse laotud, tuleks karbid paariks tunniks külmkappi jahenema panna ja alles siis sügavkülma panna. Temperatuur sügavkülmas võiks olla pigem paari kraadi võrra külmem kui muidu, et maasikad seal võimalikult kiiresti külmuksid. Mida madalamal temperatuuril maasikaid sügavkülmutada, seda rohkem mahla neis säilib. 

Kui ka sinul on mõni hea nipp, kuidas maasikaid sügavkülmutada nii, et maitse säiliks võimalikult hästi, siis jaga seda kommentaarides!

Buduaar.ee