4 SUURIMAT VIGA, mida pannkookide valmistamisel tehakse

7 kommentaari
4 SUURIMAT VIGA, mida pannkookide valmistamisel tehakse

Pannkoogid on paljude lemmikuks ning pühapäeva hommikusse sobivad need justkui valatult, ent sageli ei õnnestu nende valmistamine nii nagu tahaks. Kummalisel kombel on pannkookidega tihtipeale nii, et ühel päeval tulevad kaunid ja teisel päeval üsnagi inetu välimusega koogikesed.

Pannkoogid on paljude lemmikuks ning pühapäeva hommikusse sobivad need justkui valatult, ent sageli ei õnnestu nende valmistamine nii nagu tahaks. Kummalisel kombel on pannkookidega tihtipeale nii, et ühel päeval tulevad kaunid ja teisel päeval üsnagi inetu välimusega koogikesed.

Kui sa soovid, et sinu pannkoogid õnnestuksid alati, siis õpi vältima alljärgnevaid vigu:

1. Taigen tahab pisut seismist

Kui oled taigna valmis seganud, lase sellel pisut seista, et jahu sees olev tärklis jõuaks vedelikku endasse imada – nii muutub taigen kohevamaks ja mõnusamaks. Piisab kui lased taignal kümme minutit niiöelda puhata. Kui retsept nõuab aga eraldi kerkimiseks aega, siis arvesta selle järgi.

2. Segad taigent puulusikaga

Tegelikult tuleks taigent segada vispliga, sest see muudab taigna õhuliseks ja nii tulevad ka koogikesed kohevamaks ja maitsevad paremini. Puulusikaga head taigent saada on raske ja aega kulub selleks samuti kauem.

3. Küpsetad kooke valel temperatuuril

Kui sa soovid kauneid pannkooke, mis pole pealt kõrbenud ega seest toored, siis sea pliit keskmisele kuumusele ning lase pannil mõned minutid enne praadimist pisut soojeneda. Kuldne kesktee on see, mis kuldsed ja mõnusad pannkoogid valmistada aitab.

4. Sa kasutad praadimisel võid

Või ei ole iseenesest halb, ent praadimisel on parem kasutada kookosrasva või oliiviõli, sest või kipub suurel kuumusel kõrbema ja nii on raske pannkooke valmistada ilma et need kõrbema läheksid.

Allikas: prevention